В третият епизод на подкаста - DA Cast, Димитър Аврамов

...
В третият епизод на подкаста - DA Cast, Димитър Аврамов
Коментари Харесай

Димитър Аврамов разговаря с Калина Влайкова за войната на Путин срещу Украйна в третия епизод на DA Cast |

В третият епизод на подкаста - DA Cast, Димитър Аврамов беседва с дългогодишният парламентарен кореспондент и публицист Калина Влайкова.

В отдадения на войната на Путин в Украйна епизод Димитър Аврамов пита, за какво 80% от българите, които съгласно проф. Иво Хистов, прочут русофил, са “дебили ” и за които Аврамов акцентира, че не са такива, " се радват на режима на Владимир Путин и пляскат на представителя на Руското външно министерство Мария Сахарова "? Независимо, че тя е известна в България с изявлението, че кирилицата е пристигнала в Русия от македонските земи.

Димитър Аврамов пита още в Епизод 3 на DA Cast нещо значимо за войната на Владимир Путин против Украйна - “Защо доста от българите харесват агресора в тази война, а не нападнатия? ”

Калина Влайкова обръща внимание на обстоятелството, че " най-яростните антиваксъри в България са най-ревностните поддръжници на съветското държавно управление ” във войната на Владимир Путин в Украйна. Тя напомня, че “основния боеприпас на антиковид пропагандата бил с съветски източник ” и дава образец за неведнъж изразяваните в България обществени антиваксърски позиции от хора и организации с намерено декларирани геополитически благосклонности към Русия, да вземем за пример от доцент Мангъров и партия “Възраждане ”.

Калина Влайкова приказва за това, че задачата на антиковид пропагандата и на дейностите на поддръжниците на Владимир Путин е била " делегитимация и ценностна замяна на всевъзможен престиж въобще - от просвета през политически елити, до най-гадното - цената на човешкия живот, който се допуска да е висша полезност в нашия свят ”. Според нея, тази цел в огромната степен е съумяла, тъй като “За мнозина елементарните правила започнаха да наподобяват като фашизъм, законните управляващи, демократичните управляващи започнаха да наподобяват диктатури, борбата за здраве стартира да наподобява като лишаване на независимост ”.

“Полека-лека у мнозина се настани едно подозрение в смисъла на демокрацията въобще, в смисъла на политиката въобще, в смисъла на свободата, такава каквато си я представяме въобще ”, споделя журналистат и дълготраен парламентарен кореспондент.

Според Калина Влайкова “получи се генерално деформиране на понятието независимост, което в действителност реализира една извратена ценностна замяна ”. “Тя ни накара да виждаме врага, фашиста, диктатора, опасността не там където те действително са ”.

Целият епизод на DA Cast можете да чуете в Anchor на адрес - и в Spotify на адрес -
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР