В тосканското пристанище Марина ди Карара стои закотвена загадъчната яхта

...
В тосканското пристанище Марина ди Карара стои закотвена загадъчната яхта
Коментари Харесай

На Путин ли е яхтата Шехерезада за $700 млн.?

В тосканското пристанище " Марина ди Карара " стои закотвена загадъчната яхта " Шехерезада ". Тя коства 700 милиарда рубли. Дълга е 140 метра и е на 6 етажа. Има всичко, каквото може да си визиите - две площадки за хеликоптери, басейн, спа комплекс, салон за хубост, голяма гостна и царски каюти.

" Шехерезада " заема 3 място в света за най-големите и скъпи яхти. В този лист са и плавателните съдове на Роман Абрамович и на Алишер Усманов, която в този момент е задържана.

Но само за " Шехерезада " в този лист не е маркирано на кого принадлежи. Мнозина пишат, че това е яхтата на Путин, измежду които и " Ню Йорк Таймс ", само че безапелационни доказателства, че това е по този начин, за жалост към този момент няма.

Мария Певчих

Към момента " Шехерезада " не е задържана. Това значи, че нито полицията, нито публицистите имат доказателства, че тя е на съветския президент.

Капитан на лодката е Гай Бенет-Пиърс. Той е единственият чужденец в листата, всички останали са руснаци. Те летят със аероплан до Италия, с цел да отидат на работа на яхтата. Почти всички работят във ФСО - Федералната Служба за Охрана. Това се потвърждава с инспекция в обществени регистри, както и с имената им в телефонни приложения, където са записани с ФСО. Проведени са били и диалози с някои от екипажа.

" Не мога да намеря по-добро доказателство от това, че тази яхта е на Путин ", споделя Мария Певчих, съветска журналистка от " Фонда за битка с корупцията ".

Луксозната яхта, която се прави оценка на 700 млн. $, е дълга 140 метра. На първия етаж са ситуирани механически пространства - кухня, трапезария, място за осъществяване на събрания и зона за отдих на екипажа.

Централният вход се намира на основната палуба, а под нея са ситуирани 6 каюти за посетители, столова, спа, разнообразни типове сауни.



На горната палуба се намира огромна гостна със трапезария, две каюти за ВИП персони и даже механически роял, който може да свири самичък.

Над тях е палубата на притежателя. Тя е разграничена на две зони. Едната за господаря на яхтата с всички екстри - вана с джакузи, спа зона и работен кабинет. Другата - за неговата спътница.

Над тях е каютата на капитана, а най-отгоре е така наречен слънчева палуба, където се вижда джакузи. Там има механически пространства.

На основната палуба на яхтата има и хангар за вертолети. При нужда хеликоптерът се спуска вътре, с цел да не пречи на разходката по палубата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР