В титанично усилие“ започва да се превръща създаването на семейство

...
В титанично усилие“ започва да се превръща създаването на семейство
Коментари Харесай

Папа Франциск: Създаването на семейство в Италия се превръща в „титанично усилие“

В „ титанично изпитание “ стартира да се трансформира основаването на семейство в Италия. Това единствено богатите могат да си разрешат. Това съобщи през днешния ден Папа Франциск, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Папата предизвести, че „ безмилостните условия “ на свободния пазар не разрешават на младите да имат деца.

Вече 14 години Италия записва спад в раждаемостта. Броят на новородените за първи път предходната година спадна под 400 хиляди. Това докара до понижаване на популацията със 179 000 индивида до общо 58,85 милиона, отбелязва Ройтерс.

Според Светият отец спадът в раждаемостта демонстрира, че младежите се усещат несигурни, уязвими и неуверени:

„ Спадът в раждаемостта демонстрира едно безнадеждно бъдеще, в което младежите са сломени от възприятие на неустановеност, накърнимост и нерешителност “, сподели Светият отец на конференция в Рим за влошаващата се демографска рецесия, на която участва и министър председателят Джорджа Мелони.

Папата счита, че една от аргументите за спада в раждаемостта е непостижимите условия при пазара на парцелите:

„ Трудното намиране на непрекъсната работа и задържане на към този момент открита позиция, непостижимо високите цени на парцелите, извънредно високите наеми и незадоволителните заплати са действителни проблеми “, посочи папата. Той предизвести, че „ свободният пазар без нужните корективни ограничения основава до все по-сериозни обстановки и неравенства “.

Светият отец споделя, че мястото на децата се заема от домашните любимци. Папа Франциск показа по какъв начин жена, участвала на неотдавнашна негова визита, го е помолила да благослови „ бебето ѝ “, имайки поради своето куче, което носела в чанта.

„ Изгубих търпението си и я порицах по какъв начин може да ми носи куче, в случай че има толкоз доста гладуващи деца “, довери той.

Папата акцентира, че пред младите дами стои избора дали да градат кариера или да станат майки:

Папата обаче призна, че е наясно с „ съвсем непреодолимите ограничавания “, наложени върху младите дами, които би трябвало да избират сред това да градят кариера или да станат майки. Имайки поради това какъв брой скъпо е да отгледаш дете, хората стартират да премислят целите си, означи той.

Франциск не може да одобри това, че множеството младежи избират да се посветят на кариерата пред това да основат семейство.

„ Не може безучастно да приемем това, че толкоз доста младежи в обезверените си опити да осъществен своята фантазия да имат семейство са принудени да понижат упованията си, примирявайки се с посредствени заместители, като печелене на пари, посвещаване на кариера, пътувания, преобразяване в ревностни ценители на свободното си време “, съобщи Франциск.

Намаляването на популацията е главен мотив за безпокойствие в третата най-голяма страна в Европейския съюз, показва Ройтерс.

 

Ако актуалните тендеции в раждаемостта продължат, брутният вътрешен артикул на страната може да спадне с 15 през идващите 20 години, заяви тази седмица Италианският министър на стопанската система.

Италианският министър на образованието съобщи през вчерашния ден, че сега демографската картина в страната демонстрира, че популацията в учебна възраст се чака да намалее с един милион през настъпващото десетилетие.

Етикети: ИталияПапа Францисксемействоусилие
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР