В тези два месеца това беше най-приоритетната задача на цялото

...
В тези два месеца това беше най-приоритетната задача на цялото
Коментари Харесай

Иван Шишков: Магистрала „Хемус“ е строителна илюзия в предишното управление

В тези два месеца това беше най-приоритетната задача на цялото държавно управление. Хубавото е, че успяхме да се оправим. Има 72-часови проби и те бяха направени преди към 10 дни. Тогава за първи път потече газ от Гърция към България. Това сподели за Bulgaria ON AIR служебният министър на районното развиване арх. Иван Шишков по въпроса ще потече ли газ от 1 октомври по интерконектора с Гърция, откакто към този момент има Акт 16.

" Нямаме планове. И да имаме средства, няма какво да построим. В момента най-големият проблем е, че нямаше последните години планиране. Държавата и да желае да влага сега в автомагистрали, няма къде. За ремонтите е належащо да бъдат дадени средства. Те, за жалост, потвърждават и неприятното строителство последните години. В тези автомагистрали от 400 км. голяма част от тях се нуждае от ремонт ", сподели още арх. Шишков.

" Парите са нужни и би трябвало да се дават тогава, когато има сериозна мисъл на тематика планиране и въз основата на тази идея да се дават пари. Магистрала „ Хемус “ е строителна заблуда в предходното ръководство. Тя е проектирана до Велико Търново, тя се строи до разклонението Плевен-Ловеч. Амбицията сега е да се откри оптимално бързо планово решение, с цел да се приключи до разклонението за Белокопитово, където няма план. Другата седмица ще пуснем сектора от 15-и и 17-и километър, който е съвсем подготвен до Белокопитово. Участъците ги пускаме с позволение за прилагане, тъй че сега, в който приключи Приемателната комисия, ще бъде приключен ", уточни Шишков.

Той загатна, че през днешния ден стартира да работи Приемателна комисия на 3 километра от автомагистрала " Струма ", които са след тунела и в тях ще може да се облекчи придвижването от разклонението за Банско до малко преди тунела. Той изрази вярата си, че на следващия ден ще се пусне секторът с позволение за прилагане.

" Посоката север-юг е най-важното трасе, което би трябвало да се проектира и незабавно да стартира да се строи. Това е от Русе към Маказа с пресичането на планината. Всичките планове демонстрират, че пресичането би трябвало да бъде през " Прохода на републиката " с дребен тунел. Този длъжностен кабинет съумя да разгласи за народен обект частта от Русе до Велико Търново ", посочи арх. Шишков.

" Това е най-важната връзка, която сега стартира да се постанова от ден на ден като един кулоар, който ще обслужва Северна и Южна България и е извънредно значим за директно придвижване ", добави Шишков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР