В телевизионна реч ръководителят на суданската армия обвини съперничещите си

...
В телевизионна реч ръководителят на суданската армия обвини съперничещите си
Коментари Харесай

Ръководителят на армията в Судан обвини съперниците си във военни престъпления

В телевизионна тирада ръководителят на суданската войска упрекна съперничещите си паравоенни сили в осъществяване на военни закононарушения, до момента в който гражданската война заплашва да обхване североизточната част на африканската страна.

Судан изпадна в безпорядък през април, когато месеци наред тлеещото напрежение сред военните, ръководени от военачалник Абдел Фатах Бурхан, и Силите за бърза поддръжка, командвани от Мохамед Хамдан Дагало, прерасна в открити боеве в Хартум и други градове. В тирада, излъчена по суданската телевизия, Бурхан упрекна враждуващите в осъществяване на закононарушения под подправения претекст, че дават обещание да възстановят демокрацията.
Как можеш да въведеш народна власт, като извършваш военни закононарушения, които са осъществени във всички градове на страната. Всеки сантиметър, на който са стъпили бунтовниците в страната, е опустошен.
Генерал Абдел Фатах Бурхан, пълководец на суданските въоръжени сили

Правозащитната организация " Амнести интернешънъл " упрекна и двете воюващи страни в осъществяването на огромни военни закононарушения, в това число умишлени убийства на цивилни и всеобщи полови похищения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР