В текущия съдебен процес срещу Сам Банкман-Фрийд, съосновател на FTX,

...
В текущия съдебен процес срещу Сам Банкман-Фрийд, съосновател на FTX,
Коментари Харесай

Партньорът на Сам Банкман-Фрийд го обвинява в кражба на клиентски средства от създаването на FTX

В настоящия правосъден развой против Сам Банкман-Фрийд, съосновател на FTX, Гари Уанг твърди, че през цялото време младият милиардер е присвоявала средства на клиенти. 

По време на показанията си пред нюйоркското жури предишния петък Уанг съобщи, че Банкман-Фрийд е разрешил противозаконното отклонение на средства и активи на клиенти на FTX за покриване на финансови дефицити в обвързван хедж фонд от първите дни на борсата.

През втория ден от показанията си Уанг разкри още, че загубите, понесени от хедж фонда Alameda Research, са нарастнали до степен, в която прикриването им е станало невероятно. Позовавайки се на добре известния туит на Банкман-Фрийд единствено няколко дни преди срутва на борсата, Уанг акцентира, че “ “.  

Обвинението твърди, че SBF е източил милиони от клиенти както по време на, по този начин и след срутва на FTX, като се твърди, че е употребявал тези средства, с цел да поддържа екстравагантния си метод на живот и да финансира политически акции.

Гари Уанг заемаше длъжността основен софтуерен шеф в FTX. Той е един от няколкото изпълнителни шефове на FTX, които се съгласиха да свидетелстват против Банкман-Фрийд в подмяна на благосклонност в личните си правосъдни производства.

В рамките на съглашението си с прокурорите Уанг е признал за телеграфни измами, измами с скъпи бумаги и артикули.

В неотдавнашните си показания Уанг осведоми правосъдните заседатели, че под управлението на Банкман-Фрийд е присъединил в интервенциите на FTX код, който е дал на Alameda Research опцията да прави съвсем неограничени тегления от FTX. Alameda Research е разполагала с кредитна линия в размер до $65 милиарда в границите на FTX.

Уанг показа още, че Alameda е изтеглила повече средства в сравнение с е имало при FTX и че те са произхождали от потребителски сметки.

Загубите, понесени от Alameda, бяха стигнали до $14 милиарда преди срутва на FTX. Според Уанг Alameda не разполага със средства, с цел да възвърне тази сума.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР