В тази обстановка не е момента за показване на политически

...
В тази обстановка не е момента за показване на политически
Коментари Харесай

Министър: Работим усилено по АМ Хемус, ще е готова през 2024 г.

" В тази конюнктура не е момента за проявление на политически мускули, употребявайки заболяването на някои народни представители. Безотговорно и цинично е, съпоставям го с това да видиш болен човек и да се изправиш с пестник ", съобщи пред Канал 3 министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.
" Бюджетът, който е препоръчан за реорганизация на републиканската пътна мрежа, е съгласуван с рецесията. В началото на 2021 година никой не има вяра, че пандемията ще изчезне, тъй че в бюджета са заложени средства за подкрепяне на хората в рецесията. Министерство на регионалното развитие ще получи над 400 млн. повече те са за нови прави и свлачища, както и 110 млн. за настоящ ремонт и поддържане ", показа тя.
 Напредва построяването на Автомагистрала „ Хемус “ в сектора сред Боаза и пътя Плевен-Ловеч (СНИМКИ) Напредва построяването на Автомагистрала „ Хемус “ в сектора сред Боаза и пътя Плевен-Ловеч (СНИМКИ)
Напредва строителството на Автомагистрала „ Хемус “ в сектора сред Боаза и връзката с пътя Плевен - Ловеч. В момента в трасето, обособе...
" Работи се интензивно по Автомагистрала " Хемус ", всички в държавната администрация имат ангажимент за целия развой, имаме заболели и карантинирани сътрудници в Министерство на регионалното развитие и АПИ, даже от у дома работят, с цел да не спрем строителството, тъй като това са работни места и подкрепяне на стопанската система. Автомагистрала " Хемус " ще бъде подготвена през 2024 година Работи се и по Автомагистрала " Европа ". 986 км (пътища, б.р.) са в развой на ремонт ", изясни министър Аврамова.
" Имаше кухини сред скалния масив и първичната обшивка, чакаме при започване на 2021 година да пуснем напълно освежен и обезопасен тунел " Витиня ". Ще има една транспортна и 2 пешеходни връзки. Има затворени 3 сектора от Автомагистрала " Хемус ", до Коледа ще пуснем за придвижване двата стоманени моста и виадукта. Ще остане за ремонт единствено тунел " Витиня ", разяснява гостът.
Аврамова приказва и за санирането. " Ще има към 100 млн. за енергийна успеваемост на еднофамилни здания, както средства и за рационализация на уличното осветяване, има опция за видеонаблюдения. Няма да има съфинансиране от притежатели на жилища в жилищни здания, разисква се фонд за декарбонизация ", осведоми министърът.
" Това, което чуваме от Мая Манолова, е друго от това, което сме получили като мнение в Министерски съвет. Нейното е политическо говорене – общинската инфраструктура остава общинска, няма да бъде национализирана. Не слагаме разнообразни цени на водата, на всички места е една и съща. Бъдещето е във водомерите за отдалечено отчитане ", сподели още Петя Аврамова.
 Автомагистрала Хемус ще стигне до разклона за Ловеч до края на 2021 година (СНИМКИ) Автомагистрала " Хемус " ще стигне до разклона за Ловеч до края на 2021 година (СНИМКИ)
До края на 2021 година ще бъде подготвена Автомагистрала „ Хемус “ от столицата до разклона за Ловеч. Това стана ясно от срещата на министър-пре...
" За 2020 година са предоставени над 1700 км пътна маркировка. Ако приемем локдаун, вирусът ще изчезне ли? Хората ще изгубят работните си места и няма да имат какво да сложат на масите си, би трябвало просто да съблюдаваме ограниченията. Поклон пред всички на първа линия, които се оборят за човешки животи. Да бъдем виновни! ", прикани министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР