В тази криза успяваме да намерим средства не само за

...
В тази криза успяваме да намерим средства не само за
Коментари Харесай

Борисов не давал пари само за танкове и самолети, но и за училища

В тази рецесия съумяваме да намерим средства освен за ограничения в поддръжка на бизнеса и хората, за хората на първа линия, за закупуването на ваксини и инсталация за лечебните заведения, само че и продължаваме да влагаме в просветителната инфраструктура. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на постоянното държавно съвещание през днешния ден.

Бяха отпуснати първите 2 118 718 лв. по линия на тригодишната стратегия на Министерството на образованието и науката за създаване и реорганизация на ясли, детски градини и учебни заведения.

Предвижда се общо по програмата да се провиснал 210 млн. лева - по 70 млн. лева за всяка от трите години.

Борисов посочи, че страната продължава да изплаща и ежемесечната добавка на пенсионерите у нас, както и да подкрепя финансово засегнатите бизнеси по време на пандемията. Той напомни за осъществявания ангажимент на държавното управление за и нарастването на заплатите на преподавателите в университетите. По негови думи това е допустимо, тъй като през годините държавното управление е било спестовно и отговорно.
 Борисов желае място за всяко дете в ясла, градина, учебно заведение
Борисов желае място за всяко дете в ясла, градина, учебно заведение

Санирането продължава след COVID-19

" Спестените пари ни оказват помощ сега. Държали сме крепко финансовата дисциплинираност ", съобщи министър председателят.

Той уточни, че България се оправя извънредно добре с най-леките и демократични ограничения в Европа по време на пандемията . Той обаче съобщи, че колкото по-бързо отмине пандемията, толкоз по-добре, тъй като се харчели в допълнение пари.

Със средствата по програмата напълно ще бъдат построени 11 нови учебни заведения, а 36 ще бъдат надградени. Ще има и 35 нови детски градини и ясли.
 Нови 67 детски градини в София за 3 години – проектът на Фандъкова
Нови 67 детски градини в София за 3 години – проектът на Фандъкова

В момента се строят 12 нови здания

По данни на министъра на образованието Красимир Вълчев единствено за предходната година на Столичната община са предоставени 65 млн. лева и за ще бъдат открити 23 градини.

Не даваме пари единствено за танкове и самолети, само че и за просветителна инфраструктура, посочи Борисов.

Министър Вълчев добави, че отпуснатите през днешния ден над 2 млн. лева са предопределени за стартирали към този момент планове за разширение и реорганизация на учебни заведения и за градеж на детски градини в общините Гърмен, Велинград, Раковски, Поморие и Стара Загора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР