В Тайланд беше обявено извънредно положение в провинция Районг, след

...
В Тайланд беше обявено извънредно положение в провинция Районг, след
Коментари Харесай

Обявено е извънредно положение заради нефтен разлив в Тайланд

В Тайланд беше оповестено изключително състояние в провинция Районг, откакто суровият нефт, изминал от офшорната котвена станция, доближи плажовете в източната част на страната.

Смята се, че от 20 до 50 тона нефт са изтекли от маркуча на подводницата, употребен за товарене на танкерите в офшорната котвена станция „Star Petroleum Refining Public Company“ в Тайландския залив на 25 януари.

Компанията заяви, че макар напъните, те не са съумели да предотвратят разлива да доближи плажа Mae Ramhueng в провинция Районг, югоизточно от Банкок.

В провинция Районг беше оповестено изключително състояние, откакто изтеклият недопечен нефт доближи плажовете в източната част на страната. Губернаторът на Районг Чана Ямсаенг разгласи в изказване, че плажът, който тя е оповестила за „зона на бедствие“, е затворен за плувци и търговски действия.

Поплавъците са конфигурирани, с цел да разрешат на маслото да се плъзга от повърхността и да бъде почистено, до момента в който самолетите отделят химикали за разпространяване на маслото.

200 военноморски чиновници и 150 от Star Petroleum работят за разчистване на нефта от морската повърхнина.

Говорителят на тайландския флот вицеадмирал Поккронг Монтафалин сподели, че флотът е изпратил аероплан за наблюдаване, два кораба и хеликоптер, с цел да подкрепи почистването.

Хеликоптерът ще претърси региона и ще напръска с химикал, с цел да разпръсне петното.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР