Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

...
Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.
Коментари Харесай

Жълт код за валежи в Западна България

Днес в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време . Но въздушната маса в Западна и Централна България ще е неустойчива и още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

В редица области е разгласен жълт код за превалявания. Той е в действие за облаатите Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Смолян, София и София област. Ще има обилни превалявания от дъжд с количества сред 20 и 35 mm, в обособени, основно планински региони, до 45-50 mm.

Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са сред 22 и 27 градуса.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд на обособени, а в следобедните часове на доста места, ще има превалявания и гръмотевична активност. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17 градуса, на 2000 метра - към 10 градуса.

В Черноморието ще е най-вече слънчево. Сутринта тук-там ще има ниска облачност и видимостта за малко ще е понижена. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 16-17 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и няма да се промени значително.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР