В Търново да се обучават рехабилитатори, здравни асистенти и кинезитерапевти,

...
В Търново да се обучават рехабилитатори, здравни асистенти и кинезитерапевти,
Коментари Харесай

Три нови специалности подготвят във Филиал Велико Търново на МУ-Варна

В Търново да се образоват рехабилитатори, здравни асистенти и кинезитерапевти, желае кметът
Три нови специалности за образование на здравни асистенти, рехабилитатори и кинезитерапевти да бъдат основани във Филиал Велико Търново на Варненския медицински университет в най-скоро време. Около тази концепция се сплотиха кметът на остарялата столица Даниел Панов и ректорът на висшето учебно заведение проф. доктор Валентин Игнатов по време на работна среща.

Община Велико Търново и университетът работят в доста положително партньорство към този момент близо девет години, а тази стъпка ще го надгради, безапелационни бяха кметът Панов, проф. Игнатов и доцент Диана Димитрова, която е шеф на филиала, ситуиран в постройката на Хуманитарна гимназия „ Св. св. Кирил и Методий “.

В Световния ден на здравето и Деня на здравния служащ – 7 април, Даниел Панов поздрави студентите от специалностите „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “ и им благодари, че са избрали специалност, отдадена на грижата за индивида. Благодарност кметът изрече също на преподавателите и особено – на управлението на филиала. „ Филиалът на Медицинския университет „ Д-р Параскев Стоянов “ във Велико Търново дава своята добавена стойност за локалното опазване на здравето - медицинските сестри и акушерките през днешния ден са измежду най-търсените фрагменти и съм горделив, че към този момент девет години те се образоват тук – във Велико Търново, където огромна част от тях остават. Като ръководител на Сдружението на общините ще не отстъпвам страната да направи нужното за съответни заплати – както за тях, по този начин и за всички здравни служащи “, сподели още Даниел Панов.

Подарък от Общината за празника бе гостуването на надарените деца и възпитаници от Общинския детски комплекс и от Ансамбъл „ Българче “, които пресъздадоха обичая Лазаруване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР