В свят с глобална пандемия, дори обикновената настинка може да

...
В свят с глобална пандемия, дори обикновената настинка може да
Коментари Харесай

Домашното чудо, което ще ви избави от събирането на слуз и храчки

В свят с световна пандемия, даже елементарната простуда може да ни наплаши. И изключително в този момент, когато приижда сезонът на гриповете и хремите. 
Обикновената простуда визира горните дихателни пътища, гърлото и синусите. Отшумява за към седмица или две, само че въпреки всичко не е приятна. От възпаленията се натрупва слуз, която ние познаваме като храчки. Те са много неприятна част от настинката и през днешния ден ще ви предоставим рецепта за примес, която ще ви избави от храчките.
Симптоми на настинката са и главоболие, отмалялост, кашлица, тресчица, слуз от носа. 
Разбира се, можем да се лекуваме и с лекарства, само че постоянно те имат много странични резултати, които не щадят изключително организма ни.
Чрез този естествен лек се предизвиква втечняването на тази слуз и бързото елиминиране на храчките, както и по-бързото укрепване на имунитета и преборване с настинката.

Какво ви е нужно за този лек?

Съставките са две и се набират извънредно елементарно - половин литър ябълков оцет и парче джинджифил с дължина към 10-15 см. Те даже участват във всяко домакинство, а огромна част от хората не подозират за свойствата им.

Начин на подготвяне на домашното знамение:

Настръжете деликатно парчето джинджифил и по-късно го поставете в стъклен съд, който може да побере и количеството оцет. Добавете и него и се стремете да покрива целия джинджифил. Затворете съда – изберете да вземем за пример стъклена бутилка или буркан, след което оставете на стайна температура за към 10 дни. От време на време разбърквайте или разклащайте бутилката.

Употреба

След като са минали 10-те дни, към този момент може да употребявате вълшебната примес. Вдишайте от аромата й, като може даже да покриете глава си с забрадка – към 5-10 мин. След като сте минали през този стадий, набавете си памучна забрадка и я напоете с течността. Направете си компрес на шията и престойте с него през нощта. Процедурата повтаряйте всяка вечер в продължение на 5 денонощия.
Друг различен вид, още веднъж с тези съставки, е да сварите корен от джинджифил на котлона, да вдишвате парата, която се изправя и да покриете главата си с забрадка. Този способ работи за утешение на синузита.
На който и вид да се спрете, резултатът ще е налице. Те са потвърдено ефикасни, само че е добре да се консултирате със експерт, в случай че имате някакви алергии.
Разбира се, тези способи не могат да заместят по-силни лекарства и медикаменти, които ще се оправят и с другите признаци, само че ще оказват помощ за подобрението на здравето ви. Ако усетите дискомфорт, неотложно потърсете здравна помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР