В студиото на Още от деня“ по БНТ ген. Константин

...
В студиото на Още от деня“ по БНТ ген. Константин
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Очевидно украинската армия не е победена, не се вижда скорошен край на конфликта

В студиото на „ Още от деня “ по Българска национална телевизия ген. Константин Попов, сподели че този конфликт не е Русия-Украйна. „ Този конфликт е сред изтока и запада, сред две системи, сред два разнообразни свята. Така че би трябвало да се случи нещо по-сериозно, с цел да можем да разчитаме, че в Русия ще има някаква смяна или в Запада ще има някаква смяна. “

Ако разчитаме бойните дейности, те много обикновено, само че в действителност във войната има доста тежка политика, стопански и финансови решения, съобщи Попов. „ Аз мисля, че тук става въпрос на устойчивост. Аз останах леко изумен по какъв начин някои хора в България с неприкрита наслада афишират „ вижте, по какъв начин ще страдаме и какви хубави демонстрации има в Чехия. Според мен политическият ни хайлайф, несъмнено, че би трябвало да бъде държан виновен за своите решения, само че той не би трябвало да се занимава с проблеми само по назначение на наши хора, придобиване на власт. Политическият хайлайф сега има доста сериозна задача – да покаже мощ и храброст да взема решение проблемите и в този момент, и в далечното бъдеще. Трябват съществени водачи “.

Крим може да бъде далечна цел, аз персонално нямам доверие, че в обозримото бъдеще Крим може да бъде освободен, съобщи ген. Попов. „ Мисля, че занапред ще има прегрупиране на съветските въоръжени сили и предприемане ограничения на фронта и постигане на по-тежки сражения. Крим едва ли е цел на украинското военно командване сега “.

Едно е несъмнено – Украйна би трябвало да бъде подпомагана, безапелационен е Попов. „ Ясно е, че НАТО няма да изпрати войски в Украйна. Но има други способи – финансови, стопански, военно-технически и така нататък Важно е да забележим решителността на водачите “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР