В страната има около 20 000 камери, чрез които се

...
В страната има около 20 000 камери, чрез които се
Коментари Харесай

С 20 000 камери МВР ни пази от крадци

В страната има към 20 000 камери, посредством които се реализира видеонаблюдение за битка с битовата престъпност. Камери има инсталирани както в градовете, по този начин и в селата.

Плановете на Министерство на вътрешните работи са до 2020 година камери да бъдат сложени и в най-малките обитаеми места у нас. Средствата ще се финансират по Оперативна програма " Региони в напредък ", като към този момент 39 общини са декларирали предпочитание за присъединяване по оперативната стратегия, с която ще се финансира доизграждането на родното видеонаблюдение.

В множеството обитаеми места у нас камерите са закупени главно с общински средства, което поражда неодобрение в градоначалниците. Кметовете са изразили вяра доизграждането на видеонаблюдението да се финансира от Министерство на вътрешните работи, написа в. " Монитор ".

Системата за видеонаблюдение би трябвало да бъде обвързвана както с кметствата, по този начин и с районните полицейски ръководства.

Само в столицата камерите са към една пета от всички в страната - над 4 000 броя. Чрез тях се реализира надзор и се следи за осъществяването на всевъзможни типове нарушавания. Камерите се управляват от общ надзорен център, който е под крилото на Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР