В столицата на Филипините Манила хората, които не са ваксинирани

...
В столицата на Филипините Манила хората, които не са ваксинирани
Коментари Харесай

Забраниха на неваксинирани да използват градския транспорт

В столицата на Филипините Манила хората, които не са имунизирани против ковид, към този момент нямат право да пътуват с градския превоз, съобщи ДПА, като се базира на транспортното министерство. Решението идва на фона на внезапното повишаване на инфекциите с ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новата мярка влезе в действие в столицата и околния столичен регион с население от към 13 милиона души. Тя ще продължи да работи, до момента в който региона е под трето равнище от петстепенната система за паника в страната. За да получат билет за градския превоз, жителите ще би трябвало да показват уверение за имунизация и документ за идентичност. Изключение се прави единствено за хора, чието здравословно положение не разрешава да бъдат имунизирани.

Неотдавна президентът Родриго Дутерте разпореди да бъдат задържани всички неимунизирани жители, които излизат от домовете си, без да имат основни аргументи. Според данни от през вчерашния ден във Филипините са имунизирани към 53 милиона души, което се равнява на повече от 48 % от 110-милионното население на страната. От началото на пандемията записаните инфекции надвишават 3 милиона, като през вчерашния ден здравните управляващи оповестиха за 28 000 новозаразени с ковид. Починалите от болестта са 52 511.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР