В столичния квартал Младост ситуацията вече е спокойна, след като

...
В столичния квартал Младост ситуацията вече е спокойна, след като
Коментари Харесай

В столичния „Младост“ вече е спокойно, гранатата обаче се оказа истинска


В столичния квартал " Младост " обстановката към този момент е спокойна, откакто по-рано през днешния ден там бе открита граната. Боеприпасът към този момент е отхвърлен, а придвижването на хора и коли в отцепения регион по бул. " Александър Малинов " към този момент е възобновено.

Оказва се обаче, че гранатата, която бе открита наоколо до хипермаркет, е същинска и по всяка възможност настояща. Не става въпрос за остарял модел, а за нов, който се употребява и сега, оповестяват от Столична община пред Българска национална телевизия.

Сигналът за открита граната в тревните площи в региона на " Младост 3 " е получен през днешния ден към 10:02 часа, сочат данните на Министерство на вътрешните работи. Веднага е изпратен полицейски екип, който е отделил региона. Пристигналите чиновници на Специализирания отряд за битка с тероризма са направили първичен оглед, гранатата е конфискувана, специалисти ще откриват нейния тип и генезис.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава. Предстои да се направи спомагателна експертиза, с цел да се откри за какво е била тук тази граната и от какъв брой време е в тревата пред хипермаркета.

Боеприпасът е бил открит от служащ, който косил тревата в региона на магазина. Той, дружно с сътрудника си, се е обадил на полицията, когато се натъкнал на гранатата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР