В стартираме нова рубрика , в която да дадем възможност

...
В стартираме нова рубрика , в която да дадем възможност
Коментари Харесай

Гласът на младите в политиката: Вилислава Добринова от “Българска социалдемокрация - Евролевица”

В стартираме нова графа, в която да дадем опция на свежи фрагменти от всяка партия да изкажат своите хрумвания, въжделения и дела за политиката и мястото си в нея. Ще има някои общи въпроси към всички представители на партия, както и някои съответни, зависещи от експертизата на съответния претендент.

Днес на посетители в нашата графа ще бъде представителката на Политическа партия “Българска социалдемокрация - Евролевица ” Вилислава Добринова. Тя е на 21 години от София и учи политология в СУ " Св. Климент Охридски ".



Как да се реши демографският проблем в България?

Първо би трябвало да се отговори на въпроса - за какво хората бягат от България. За да търсят постоянна работа и по-спокоен живот. Преди всичко в България би трябвало да се основат доста нови работни места, както и да се увеличи продуктивността на артикули и услуги с висока добавена стойност. В Западна и Централна Европа за същия труд и подготовка, младежите получават доста по-високо заплащане. Освен това, в България пенсионерите не получават нужното за заслужен живот. Това е тъжно. Доходите не би трябвало да бъдат увеличавани от страната посредством инструмента на минималната работна заплата, а посредством продуктивност на артикули и услуги, с цел да се получават съответни приходи.

Нужни ли са повече младежи в политиката?

Много ме плаши, че няма задоволително младежи в политиката. Не може постоянно да се уповаваме на остарели лица, отзиви, хрумвания и разбирания, тъй като както видяхме това не докара до нищо положително. Поначало политиката е доста комплициран развой и се изисква доста изобретателно мислене и единни дейности и решения, които да са изгода на народа.

Защо е избрала точно Политическа партия “Българска социалдемокрация - Евролевица ”?

Избрах да бъда в листите на партия “Българска социалдемокрация - Евролевица ”, тъй като съм оптимист по природа, а там има в действителност позитивни хора, които имат вяра, че България може да се промени и имат визия по какъв начин това да стане. Те са създатели на нова теория за ускорено икономическо развиване в страната, както и стратегия за национално единство. Те са направени от професори, учени - знаещи и опитни хора, които имат виждане по какъв начин да се излезе от спешната обстановка.

Нейните персонални цели и начинания

Първият ми приоритет е съществуването на повече младежи в политиката. Искам да обърна внимание и на казуса с бездомните животни. Колкото и да звучи несериозно на първо четене, това е много сериозен проблем. През септември вървях в Дания и ми направи усещане, че там нямаше нито едно бездомно животно. А тук са разпръснати на всички места и не се поставя никаква грижа за тях. Смятам, че би трябвало да има повече приюти и животните да имат заслон и храна, тъй като и те са живи същества като нас и имат потребност от качествени грижи.

Защо младежите не се интересуват от политика и по какъв начин да бъдат приобщени?

Това е двустранен развой. Първо властимащите не дават поле за изява на младежи и се отнасят с известно неуважение. Все отново има младежи, които желаят да покажат на какво са способни и им е нужно поле, в което да развият качествата си. Има нужда и от промяна в учебните заведения по отношение на подобен вид проблематика. Нужно е да се акцентира на базови знания за държавното ръководство и конструкция, по какъв начин действа системата. Могат да се провеждат полемики с тях в учебните заведения, да се вършат семинари, в които да се покаже на младежите, че техният глас може да бъде чут. Младите хора са стъпалото към смяната. Партиите би трябвало да употребяват концепциите им, а освен да ги употребяват за разпределяне на брошури.

Какво е първото нещо, с което бихте се захванала като народен представител?

С промяна в просветителната система. Искам това да се случи, тъй като сега образованието ни е на доста ниско равнище.

За какво мечтаете?

Моята най-голяма фантазия е да видя България като една разрастваща се и просперираща страна. Младите хора да не търсят избавление в чужбина, а да се устроят тук със постоянна работа и приходи и да се възпроизвеждат, тъй като българската нация е в спешна обстановка и залинява. Другото е пенсионерите да имат толкоз постоянни приходи, че да изживяват старините си умерено. И не на последно място - животните да имат свои домове, в които да се грижат доста добре за тях, тъй като любовта е движещата мощ в света. Тя носи мир и задоволеност в душите на хората.

Интервю на Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР