В старата пленарна зала БСП събра социалисти, за да обявят

...
В старата пленарна зала БСП събра социалисти, за да обявят
Коментари Харесай

БСП: Обединяваме нашите сили, за да кажем ясно и високо - алтернатива има!

В остарялата пленарна зала Българска социалистическа партия събра социалисти, с цел да разгласят обединената лява Алтернатива.
На покана се отзоваха партия " Мир ", " Целокупна България ", " Движение за обществен хуманизъм ", политически клуб " Екогласност, " и 15 неправителствени и цивилен придвижвания за   " необятно ляво обединяване ".
 
" Неравенствата порастват. Увеличава се броят на работещите небогати ", се показва в декларация на столетницата и обединените патриотични, екологични, центристки партии, придвижвания и организации. Те се сплотяват в разрешаването на демографската рецесия посредством незабавни ограничения в опазването на здравето и образованието.
 
По време на форума, на който участваха и представители на синдикатите,  лидерът на евролистата на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин изчете общата декларация за вота,  в която партията се разгласи за опция на " безпринципните управнически сглобки, сплотявани само от преодоляването на властови позиции за персонални и партийни цели ".
  
" Обединяваме нашите сили, с цел да кажем ясно и високо - опция има! Лява, патриотична, националноотговорна опция на хора, партии и организации, които отхвърлят властта на паралелната страна и са подготвени да вложат цялата си сила, с цел да изтръгнат България от хватката на задкулисието и да я върнат на българските жители ", съобщи Кристиян Вигенин.
 
 Левите виждат на напред във времето ролята на страната и се афишират против безпринципните сглобки. Алтернатива има, афишират те и приканват хората да изоставят апатията. Обединението е за почтена България в мирна Европа, написа Епицентър.
 
Декларацията  беше гласувана от всички над 500 души единомислещо в пленарната зала на Народното събрание и подписана от водачите на всички партии и организации, обединени през днешния ден в обща идея.  
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова бе посрещната с овации.   " Това е ярък празник. Този ден е исторически значим ", показа тя. Днешният свят ни изправя пред нови и модерни провокации, обезпокоена е Нинова.  26 души в света владеят 50% от богатствата на човечеството.  Нинова изрази недоволството си,, че има ново разбиране " работещи небогати ". Тя е обезпокоена още по какъв начин софтуерната гражданска война ще отнеме работни места.  За да има напредък, в основата на всичко е стопанската система,  подчерта Корнелия Нинова. Започнаха да се срутват стопански системи, подчертава тя.
 
Левите и патриотични организации са призвани да дадат отговор на тези провокации.  Българска социалистическа партия нямаме рекламация, че сме единствени и незаменими , посочи тя. Не сме сами, имаме потребност от вас, обърна се тя към събралите се в залата.
Не се продадохме на това, което е превзело България, заяви още Корнелия Нинова.
Понесохме доста, тъй като борбата с мафията е жестока, добави тя и изясни, че мафията разделя. Държавата ни се намира в извънредно тежко положение. Битката ще бъде тежка и неравна, счита Нинова и изясни, че БСП е подготвена да се жертва в името на България. Ще успеем, тъй като сме българи. Напред и Победа!, пожела водачът на социалистите.
 
Нинова  разгласи и мотото, с което Българска социалистическа партия ще се яви на изборите:  " За почтена България в мирна Европа! "
 
Думата получи доктор Валери Апостолов - Конфедерален секретар и Председател на профсъюз “Висше обучение “ към КТ “Подкрепа “ . Той съобщи, че " Подкрепа “, в продължение на 35 години, поддържали един съвременен синдикализъм. И похвали БСП заради законовите промени и законодателни оферти за промени, свързани с труда, заплащането на труда и работната заплата. 
От КТ " Подкрепа " се оповестиха срещу Зелената договорка, даването на обществени помощи на хора, които не са плащали осигуровките си. От организацията настояха обаче за повече групови контракти и разбор на пенсионната система.
 
Емил Георгиев от " Екогласност “  заяви, че организацията е първата и достоверна. Освен това се чувствали като бялата лястовица на смяната в България. Освен това, нямало друга партия, която 34 година да пазят екологията. " Ние не възприемаме тази зелена договорка. Тя е ориентирана против трудовите хора на България “, отсече Георгиев.
 
И Велизар Енчев се изрече остро против Зелената договорка.  Той я назова изменничество. И подсети, че десницата, която твърдяла, че пази ползите на хората, била подготвена да заплати 6 пъти повече за нови нуклеарни мощности, с цел да се хареса на евроатлантическите им сътрудници. Водени били от гневна русофобия. 1 май пък бил ден за възпоменаване на падналите служащи в битката сред труда и капитала.
 
Централни тематики на полемиката бяха правото и изискванията на труд, неравенствата, приходите на работещите и качеството на претовареност в България, за модерната лява политика и опция на статуквото.
 
След полемиката, обичайно в Борисовата градина се организира и отбелязването на празника от столичните социалисти и вестник ДУМА.
 
Началото бе обещано в 11:30 часа с осъществявания на Орлин Горанов и дует „ Експоуз ”. На събитието бе разгласен приема на 200 нови млади социалисти, на които Нинова връчи членски карти.
 
Ето и цялостния текст на декларацията:
МИР! ТРУД! ДОСТОЙНСТВО!
АЛТЕРНАТИВАТА!
На този ярък празник на труда ние, представители на леви, патриотични, центристки и екологични партии, организации, придвижвания и цивилен сдружения, показваме нашата благодарност към всички, които в продължение на доста десетилетия бяха отпред на битките за правото на труд, почтено възнаграждение, синдикални права и обществена правдивост.
Трудът е в основата на благосъстоянието и просперитета на българския народ. Хората на труда са нашата мощ. Потвърждаваме нашия безвъзвратен ангажимент да бъдем един до друг с всеки работещ, в отбрана на неговите трудови и обществени права, свободна воля и заслужено заплащане. Само посредством взаимни старания и координирани дейности на политически партии, публични организации и синдикати можем да осигурим нужните обществени гаранции и утвърдим правилата на обществена правдивост в нашето общество.
Днес сме изправени пред съществени провокации. Неравенствата порастват. Увеличава се броят на работещите небогати. Технологичният прогрес и все по-широкото приложение на изкуствения разсъдък основават доста нови благоприятни условия, само че в това време заплашват работните места в редица браншове. Стои открит въпросът за обезпечения приход за всеки. Демографската злополука ни задължава дружно да организираме поредна дълготрайна политика със незабавни ограничения в опазването на здравето и образованието, разширение на обществените задължения към младите, възстановяване на средата за сигурност.
 
Особено значимо е да изградим мощна и конкурентна стопанска система посредством реиндустриализация и учреден на новите технологии висок стопански напредък. Без конкурентен пазар на труда и готови и квалифицирани фрагменти това не може да се реализира.
И тук на напред във времето излиза страната, чиято роля става все по-ключова във всички области на публичния живот и в ръководството. Но страна правова, подредена, виновна, институционално постоянна.
Споделяме нашата дълбока паника от посоката на развиване на България, от безпринципните управнически сглобки, сплотявани само от преодоляването на властови позиции за персонални и партийни цели, от неналичието на национална теория и дълготрайни цели за възходящо развиване на страната и за повишение на благосъстоянието на жителите, от корупцията, залагана в законите, одобрявани от изгубило всякаква легитимност и почитание Народно заседание.
Обединяваме нашите сили, с цел да кажем ясно и високо – опция има! Лява, патриотична, националноотговорна опция на хора, партии и организации, които отхвърлят властта на паралелната страна и са подготвени да вложат цялата си сила, с цел да изтръгнат България от хватката на задкулисието и да я върнат на българските жители.
Алтернатива, която слага преди всичко упованията и стремежите на хората, която ще построи обществен щит пред уязвимите ни сънародници, ще отбрани децата на България, като подсигурява израстването им като здрави, образовани, уверени и пълноценни българи, ще пази околната среда и плодородната българска земя за бъдещите генерации. Тази опция ще върне достолепието на родината ни на интернационалната сцена, ще ни направи почитан член на фамилията на европейските нации, ще сложи разсъдъка в основата на всяко решение.
Всичко това е допустимо единствено в случай че България, Европа и светът живеят в мир, непоклатимост и съгласие. Обединени насочваме своя апел за преустановяване на военните спорове, за интернационалните връзки, учредени на съдействие, разговор и господство на интернационалното право.
Обръщаме се към всеки български жител да изостави апатията и разочарованията и да обърне взор към тези политически обединения, които в никакъв случай не предадоха своите гласоподаватели, не се поддадоха на изкушения и закани, които устояха на систематичните опити да бъдат задушени и изпратени в политическото несъществуване.
Българска социалистическа партия и нейните сътрудници се изправят със самочувствие и убеденост, че дружно, с поддръжката на борбения български народ, могат да изградят една друга България.
За почтена България в мирна Европа!
 
ПАРИ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР