В Стара Загора се въвежда нова светофарна сигнализация, която позволява

...
В Стара Загора се въвежда нова светофарна сигнализация, която позволява
Коментари Харесай

6 старозагорски кръстовища със сигнализация, избягваща конфликти между пешеходци и шофьори

В Стара Загора се вкарва нова светофарна сигнализация, която разрешава да се заобикалят конфликтни обстановки сред пешеходци и водачи на седем кръстовища в Стара Загора. По този метод ще се минимизират пътно-транспортните катастрофи, обясни отрасловият заместник-кмет Йордан Николов. 
На шест кръстовищата в към този момент е въведена новата организация на придвижване. С нововъведенията пешеходци ще се пропущат по едно и също време във всички направления, а моторните транспортните средства са спрели в този. След това колите ще бъдат пропускани поетапно. Тази система към този момент работи на кръстовищата на „ Христо Ботев “ и „ Руски “, на „ Генерал Гурко “ и „ Отец Паисий “, на „ Генерал Столетов “ и „ Ангел Кънчев “, на „ Генерал Столетов ” и „ Цар Иван Шишман “, на „ Генерал Столетов “ и „ Руски “, на „ Генерал Столетов “ и „ Хаджи Димитър Асенов “. По същия метод следва да се провежда и придвижването на пешеходци и коли на кръстовището на „ Генерал Гурко “ и бул. „ Руски. 
Йордан Николов посочи, че светофарните контролери, посредством които се прави тази организация на пътното придвижване, е част от дейностите по плана „ Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в град Стара Загора “. Той добави, че към този момент е почнала работата по построяването на две напълно нови светофарно  контролирани кръстовища - на бул. „ Руски “ и ул. „ Генерал Гурко “ и на ул. „ Ген Столетов “ и ул. „ Княз Александър Батенберг “. Със поръчка за секване от пешеходци ще се изградят три пешеходни светофари - на бул. „ България “ при магазин „ Зора “, по пътя към село Старозагорски минерални бани на ул. „ Алеко Константинов “, както и на бул. „ Св. Патриарх Евтимий “ - до някогашния цех „ Родопа “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР