В сряда външният министър Мария Габриел заяви, че няма да

...
В сряда външният министър Мария Габриел заяви, че няма да
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Още в първите 10 реда на меморандума е записано...

В сряда външният министър Мария Габриел съобщи, че няма да подпише „ така наречен меморандум “ и ясно се заприказва още веднъж за избори.

 

" Ние не поставихме ултиматум на сътрудниците от ГЕРБ, в противен случай – поканихме ги на диалози върху съответна преговорна рамка. Още в първите 10 реда на меморандума е записано, че това е предложение за договаряния “, безапелационна е Бориславова.

 

Тя уточни, че има два огромни казуса, които би трябвало да бъдат решени – избирането на шефовете на регулатори, както и проблемите в правосъдната система.

 

„ Искам да чуя каква е тяхната визия за регулаторите. Дали желаят плаващи болшинства, дали в регулаторите би трябвало да влязат подвластни политически лица, както стана с Конституционен съд, дали стоят зад концепцията си делението да бъде една трета за Движение за права и свободи и след това една трета за ГЕРБ “, посочи Бориславова.

 

„ Виждаме по какъв начин работят тези регулатори. Пепи Еврото и Марто Нотариуса са еманация на този развой – регулаторите са избирани с вътрешнопартийни ангажименти в едни кабинети. Този развой не може да продължава по този метод “, добави още тя.

Бориславова е безапелационна, че от „ Продължаваме промяната “ не слагат ултиматум, а канят на договаряния за механизъм, за който упорстват месеци наред.

 

На въпрос какво мисли за срещата сред Спас Русев и Кирил Петков, Бориславова отговори по този начин: Тази среща не е направена в Банкя, не е в загадка стаичка, а е на публично място, където всеки може да мине и да чуе защо си приказват. Мога да ви уверя, че няма да одобряваме номинации на Спас Русев за медийните регулатори, а ще търсим най-хубавите фрагменти, които се употребяват с публично доверие.

 

Тя разясни, че регулаторите би трябвало да бъдат изрично самостоятелни.

 

Според Бориславова, която съобщи, че е разглеждала документите по проблема за Чаталджа и покупко-продажбите на Асен Василев и Даниел Лорер, " в тях не видях някакъв проблем ".

 

Спрямо ротацията и това дали сегашният министър председател Николай Денков би могъл да бъде добър външен министър, Бориславова уточни, че безспорно щом ученият е бил подобаващ за министър председател, то той ще бъде и способен на мястото на Мария Габриел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР