В сряда се очаква ЕП ще предложи на Европейската комисия

...
В сряда се очаква ЕП ще предложи на Европейската комисия
Коментари Харесай

Вижте какво ще става със старите автомобили и подправените километражи!

В сряда се чака Екологичен потенциал ще предложи на Европейската комисия да бъде въведена общоевропейска система за отбрана против злоупотребите с подправянето на индикаторите за пробега на колите.

Икономическата облага от подправянето на километражите може да бъде забележителна поради ниските цени на нужното съоръжение и изкуственото нарастване на цената на използваните коли, се показва в отчета. Делът на подправените километражи е сред пет и 12 на 100 при препродаваните използвани коли в една страна от Европейски Съюз и сред 30 и 50 на 100 при продажби през граница. Общите стопански вреди са за 5,6 - 9,6 милиарда евро, написа още в документа.

Данните в отчета сочат още, че пазарът на използвани коли в Европейски Съюз е два до три пъти по-голям от пазара на нови транспортни средства, като в същото време е на последно място по потребителско доверие. Екологичен потенциал дава за образец Холандия и Белгия, въвели национални бази данни за пробега на колите. Двете страни събират данни от показанията на километражите при всяко показване на автомобила в гараж за поддръжка, ремонт или механически обзор. Това докара и в двете страни до съвсем цялостно и бързо унищожаване на измамите, отбелязва Екологичен потенциал. Подправянето на данните за пробега е неразрешено в 26 страни от Европейски Съюз, само че единствено в 10 страни съществуват благоприятни условия за инспекция, а едвам шест признават смяната в тези данни за закононарушение. Екологичен потенциал чака Европейска комисия да вземе ограничения, в това число с налагането на нови отбрани за новопроизведените коли, до лятото на идната година.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР