В сряда държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън изрази надежди

...
В сряда държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън изрази надежди
Коментари Харесай

Антъни Блинкън се надява на продължителна пауза на бойните действия в Газа

В сряда държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън изрази очаквания за договорка за освобождение на израелци, отвлечени от Хамас, в подмяна на продължителна пауза във войната в Газа, предава Ройтерс, представена от.

" Има доста работа за извършване, само че ние сме доста фокусирани върху тази работа и се надяваме да успеем да обновим освобождението на заложници, което беше прекратено ", сподели Блинкън пред кореспонденти при започване на срещата си в Йерусалим с израелския президент Исак Херцог.

Висшият американски посланик по-рано се срещна с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и разиска предлагането на Хамас за преустановяване на огъня в отговор на самодейност, направена от американски и израелски шпионски шефове и предадена на въоръжените групировки предходната седмица от катарски и египетски медиатори.

Други израелски публични лица като министъра на защитата Йоав Галант и шефа на Мосад Дейвид Барнеа също участваха на срещата, съгласно видео от началото на срещата, оповестено от офиса на Нетаняху.

Първият американски посланик организира интензивна дипломация, обикаляйки Близкия изток във вторник в петото си посещаване в района след смъртоносната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври и се срещна с водачите на Египет и Катар, две страни, медиатори в договарянията за заложници с Хамас.

Блинкън и други високопоставени чиновници на Съединени американски щати виждат обезпечаването на договорка за освобождение на останалите заложници в подмяна на продължителна пауза във войната Израел-Хамас като най-хубавия път напред за договаряния за реализиране на по-широка интеграция на Израел в района, в това число нормализиране за връзките си със Саудитска Арабия.

Разговори за структурата на Газа, когато войната завърши, по какъв начин палестинската власт - която упражнява лимитирано самоуправление в някои региони на окупирания Западен бряг - би трябвало да бъде реформирана, с цел да може вероятно да ръководи гъсто популации анклав и идентифициране на пътя за основаване на палестинска страна са променливи в едно и също уравнение, съгласно американски чиновници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР