В сряда Apple представи новото поколение на iPhone, което беше

...
В сряда Apple представи новото поколение на iPhone, което беше
Коментари Харесай

Най-важната промяна в новия iPhone, която всички пропускат

В сряда Apple показа новото потомство на iPhone, което беше посрещнато с към този момент дежурната комбинация от несъразмерни възхвали и също толкоз прекомерни рецензии. Това към този момент е норма за компанията, към която постоянно има доста огромни упования от всяко ново устройство. Но до момента в който всички се концентрират върху рецензии за високите цени на новите iPhone Xs и Xs Maxx или върху издигането на тези устройства в фетиш, една доста значима смяна остава на назад във времето.

Apple преоткрива iPhone с три нови модела

Apple Watch е първото устройство с вграден ЕКГ

iPhone Xs/Xs Max е първият iPhone, който ще може да работи с две SIM карти. По-точно това ще е допустимо единствено в Китай, където ще има версия на телефона, в която потребителят може да постави две типичен SIM карти. В останалите страни по света iPhone Xs/Xs Max ще могат да се употребяват с една SIM карта, само че два номера по едно и също време.

Apple стана най-скъпата компания в света. Кук: Това не е най-важно

Huawei измести Apple и е втора при смарт телефоните

Това ще е допустимо с помощта на обстоятелството, че смарт телефонът ще разполага с вградена втора SIM карта. Това е така наречен технология eSIM, която Apple от години желае да наложи на пазара, само че среща опозиция от доста мобилни оператори.

eSIM е желана от производителите заради много преимущества. Тя е много дребна, като взима напълно малко място по отношение на сегашните SIM карти, като икономисва потребността от слот за нея. Това улеснява инженерите и им дава повече пространство вътре в телефона. Освен това е по-сигурно и практично за потребителите.

eSIM карта може да се задейства с код от оператора, като по този начин няма потребност човек непрекъснато да сменя карти, които имат и неприятния табиет да се повреждат, изключително в случай че постоянно се сменят от едно устройство в друго. Използването на сходни регистрации понижава и опциите за злоупотреби. Други благоприятни условия за активация на eSIM са от особено приложение на оператора или QR код.

Известията на смарт телефона - новият призрачен сън на потребителя

Най-популярните безвъзмездни приложения за iPhone

Apple употребява eSIM в някои версии на iPad от много време. Таблетът обаче не може да се съпоставя по известност и въздействие на пазара както iPhone. Използването на eSIM наподобява напълно разумно на фона на модерните технологии. Вече съвсем всяка платформа съхранява данните в облак и те са налични от всяко устройство.

eSIM на процедура разрешава на потребителите елементарно да сменят телефони, без да им се постанова да сменят и SIM карти непрекъснато. Технологията е изключително практична и за тези, които пътуват постоянно. Така потребителят може елементарно да си купува предплатени "карти " от локален оператор в нова страна и да задейства всичко още на WiFi зоната на летището и без да му се постанова да търси магазини и да сменя SIM карти.

Кои са новостите в iOS 12, която Apple приготвя за есента

Apple се надява последователно да успее да наложи технологията. За в този момент тя подхваща остроумен метод като eSIM ще може да се употребява единствено като втора SIM карта, само че главната си остава класическата. Компанията споделя, че към този момент има поддръжката на много оператори и броят им ще се усилва още повече през идната година. Ако функционалността се хареса и на потребителите, това ще форсира доста навлизането на eSIM.

Разбира се, класическите SIM карти надалеч няма да изчезнат бързо. Ще са нужни години до момента в който всички работещи устройства преминат единствено към eSIM, само че времето, в което eSIM ще се предлага наедно с елементарната SIM наподобява все по-близо.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР