В сряда (6 април) от 21:00 ч., поредицата „БНТ Представя“

...
В сряда (6 април) от 21:00 ч., поредицата „БНТ Представя“
Коментари Харесай

„БНТ Представя“ филм за Цветан Марангозов

В сряда (6 април) от 21:00 ч., поредицата „ Българска национална телевизия Представя “ по Българска национална телевизия 1 ще излъчи филм за „ “ Цветан Марангозов.

Продукцията за Цветан Марангозов на „ Българска национална телевизия Представя “ , демонстрира на феновете трагични и динамични истории за живота и творчеството му. През 1950 година писателя издава романа „ Безразличният “, разказващ за разпада на буржоазна София след идването на комунизма, а по-късно емигрира в Германия. Там става част от немската нова вълна в киното с късометражните си филми, а като видео актьор и композитор с навлизането на технологиите стартира да опитва с нови звуци и благоприятни условия. В Германия става част от локалния културен хайлайф и е непосредствен другар с персони като Вим Вендърс и Фасбиндер. Животът на Марангозов е изпълнен с голям брой разтърсвания – претърпява бомбардировките на Берлин по време на Втората международна война, само че се завръща в България и става очевидец и на бомбардировките над София, а по-късно и на политическите убийства след 9 септември. Динамичната му орис продължава с доста инциденти като живот в детски дом, затвори, рекрутиране от Държавна сигурност. Режисьор на документалната продукция е Ралица Димитрова и оператор е Пламен Герасимов.

Гледайте епизод от поредицата „ Българска национална телевизия показва “ за Цветан Марангозов на 6 април (сряда) от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР