В срок до 3 месеца министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

...
В срок до 3 месеца министърът на здравеопазването Кирил Ананиев
Коментари Харесай

Ананиев: През юли лекарите ще получат своите бонуси за работата си

 В период до 3 месеца министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще би трябвало да изготви и внесе в отрасловата парламентарна комисия проект на деяние за организация на работата и финансирането на лечебните заведения при оповестена изключителна епидемиологична конюнктура. Това взеха решение единомислещо депутатите след днешното обсъждане в Народното събрание.

В период до 6 месеца пък здравният министър ще би трябвало да направи и разбор на инфекциозните отделения, клиники и лечебни заведения, както и да изготви проект за ефикасното им финансиране при оповестена изключително епидемиологична конюнктура.

Днешните разисквания бяха инициирани от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България “, от където се чуха мощни рецензиите за метода на действие и финансиране на здравната ни система.

Според министър Ананиев обаче, след първичните компликации от първите седмици на COVID-кризата, страната е основала нужната организация за обезпечаване на естественото ѝ действие.

" Никакви средства няма да се връщат. Никакви обезщетения няма да се вършат. Това е изключителна епидемиологична обстановка, в която страната реагира по един съответен метод, с цел да отбрани медицински и немедицинския си личен състав, тъй като те още веднъж би трябвало да поемат всички останали проблеми, които могат да ни навестят през есента. Ние бяхме длъжни да създадем тези крачки “, съобщи министър Ананиев.

По мотив на информацията, че експертите от районните здравни инспекции към момента не са получили спомагателните средствата, обещани им за работата на предната линия против ковид, Ананиев разяснява: " Те са държавни чиновници.

Те получават своите спомагателни хонорари на тримесечие. Начисляват се всеки месец, само че се изплащат на тримесечие. През месец юли ще получат своите спомагателни хонорари за предходните 3 месеца “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР