"В срещата във Версай трябва да говорим в един глас.

...
"В срещата във Версай трябва да говорим в един глас.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Засега няма да се вкарват санкции за газа и петрола

"В срещата във Версай би трябвало да приказваме в един глас. Трябва да излезем обединени. Подкрепяме напълно Украйна в нейната битка за независимост, ще бъдат препоръчани засилени ограничения, няма да се вкарват наказания за газа и петрола, само че се дискутира, няма решение ", съобщи в коридорите на Народното събрание Кирил Петков, представен от Българска национална телевизия.

По думите му българската позиция е, че не може една непозната страна да нарушава закони, да бомбардира друга страна.

"Работим с Европейския съюз ограниченията да бъдат с оптимално огромна мощ, само че не можем да си позволим да спрем вноса на нефт и на газ. Трябва да работим дълготрайно, с цел да диверсифицираме оптимално доста, считам персонално другата седмица да отида при гръцката ни връзка, с цел да забележим действително до каква степен е напредъкът. Аз не преставам да си споделям всяка седмица гръцкия министър председател за напредъка, само че другата седмица считам персонално да ревизирам. Докато нямаме същинска диверсификация сме доста подвластни и това би трябвало да е голям приоритет на България ", добави Кирил Петков.

По думите му се разискват разновидности в случай че Русия спре доставките на газ за Европа.

"Има благоприятни условия този риск да се ръководи, само че това би отключили други опасности, свързани с намаляването на износа на електричество, което не е добре за европейския пазар. Предпочитаме да не се стига до такава степен ", добави Кирил Петков.

Той разясни, че няма в този миг европейска страна, която ще изпраща войски където и да било в Украйна. Можем да поддържаме Украйна само с филантропична помощ, с опция за наказания и за ограничения, само че боен спор е безусловно изключен, акцентира Кирил Петков.

По думите му огромният боязън на опозицията е, че макар всички рецесии работим целеустремено, с цел да достигнем до хората, които самичък част от корупцията в България.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР