В средата на седмицата Серхио Агуеро направи последната крачка. Нападателят

...
В средата на седмицата Серхио Агуеро направи последната крачка. Нападателят
Коментари Харесай

Гражданинът Кун и асистентите към величието

В средата на седмицата Серхио Агуеро направи последната крачка. Нападателят на Манчестър Сити се разписа при триумфа 4:2 над Наполи в Шампионската лига и влезе в историята на клуба. Със своите 178 (засега) попадения Кун Агуеро еднолично оглави безконечната голмайсторска листа на „ гражданите”. Оттук нататък аржентинецът ще се опита да покори небеса, каквито не са били по силите на никой различен футболист, обличал „ небесно синия” екип.

Агуеро стана рекордьор по голове за Ман Сити

Ако би трябвало да посочим една линия, която „ гражданинът” Кун споделя с героя от филмовата класика „ Гражданинът Кейн”, то отговорът е явен – безскрупулността. 29-годишният състезател напълно безсрамно – в положителния смисъл на думата - не прости съвсем на никого. Агуеро се нуждаеше от 6 години и половина, за усъвършенства доскорошното топ достижение на Ерик Бруук. Легендата на Сити имаше потребност от 10 сезона и 453 дуела, с цел да означи своите 177 попадение. Агуеро наниза 178 в 262 дуела.

На кого подари Агуеро рекордьорската си фланелка?

Реалностите във футбола обаче диктуват, че колкото този връх принадлежи на Агуеро, в същата степен отговорност за него носят и неговите съотборници. В тази връзка формалният уебсайт на Манчестър Сити разгласява статистика, която демонстрира кои са футболистите с най-вече асистенции към Агуеро.

В топ 3 попада актуалният ас на „ гражданите” Кевин де Брюин с 11 голови паса, а достижението му е повече от впечатляващо, поради това, че той кара третия си сезон на Етихад. Пред него с 16 асистенции се намира Яя Туре и единствено още един състезател. Кой е той ли? Вижте нашата изложба, с цел да откриете отговора…
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР