В средата на декември м.г. стокооборотът между Русия и Китай

...
В средата на декември м.г. стокооборотът между Русия и Китай
Коментари Харесай

Стокооборотът между Русия и Китай премина 100 милиарда долара

В средата на декември м.г. стокооборотът сред Русия и Китай е минал 100 милиарда $, съобщи формалният представител на Министерството на търговията на Китай Гао Фен, предава РИА Новости, представена от " Фокус ". По неговите думи, тази цифра съставлява „ исторически връх “. Окончателните данни ще бъдат оповестени по-късно.
Гао Фен акцентира, че Русия заема първо място измежду главните търговски сътрудници на Китай по динамичност на растежа на стокооборота. Пекин продължава да е най-големият търговски сътрудник на Москва, а на своя ред Русия заема десето място по този индикатор измежду сътрудниците на Китай.
Представителят на министерството означи, че Пекин е подготвен и в бъдеще да ползва старания за развиването на китайско-руските връзки.
По данни от основното митническо ръководство на Китай, стокооборотът сред страните през януари-ноември 2018 година е повишен с 27,8% по отношение на аналогичния интервал на 2017 година и е съставил 97,23 милиарда $. Китайският износ в Русия е повишен с 12%, до 43,45 милиарда $, а износът от Русия – с 44,3%, до 53,78 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР