Гореща вълна е обхванала части от Северозападна Индия, а столицата

...
Гореща вълна е обхванала части от Северозападна Индия, а столицата
Коментари Харесай

Жега: 47,1 градуса по Целзий в Делхи

Гореща вълна е обхванала елементи от Северозападна Индия, а столицата Делхи е сложена под паника за рисково топло време, съобщщава Асошиейтед прес. Температурата в Делхи в петък доближи 47,1 градуса по Целзий, а околните щати Пенджаб, Хариана и Раджастан също записват повишение на градусите, което се чака да се резервира и през идващите няколко дни.

Индийската метеорологична работа предизвести хората да не излизат на открито на следобедното слънце, да пият доста вода и да носят подобаващи облекла. Уязвимите хора, изключително възрастните, са посъветвани да не излизат на открито, съобщи Българска телеграфна агенция.



Екстремно горещото време в Северна Индия съответствува с продължаващите 6 седмици парламентарни избори и специалистите се притесняват, че горещата вълна усилва риска за хората, които чакат на дълги опашки, с цел да гласоподават, както и за претендентите, които водят акциите си навън. Министър припадна поради жегата предишния месец, до момента в който говореше на протест в щата Махаращра, напомня АП.

Летните месеци - април, май и юни, са постоянно горещи в по-голямата част на Индия, само че през последното десетилетие горещините стават все по-интензивни, отбелязва организацията.

През април в Бангладеш бяха регистрирани минимум 28 жертви на жегата, както и пет в Индия. Екстремно високи температури се записват също в Тайланд и Филипините, демонстрира изследване на интернационалната организация " Уърлд уедър атрибюшън ".

Горещините бързо се трансформират в здравен проблем в Индия, където предходната година рисково топлото време лиши живота на повече от 150 души. По данни на държавното управление близо 11 000 души са умряли вследствие на горещите талази през това столетие, само че специалисти споделят, че евентуално цифрата е доста по-висока.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР