В списъците имаме недопустими за настаняване лица, съгласно програмата. Те

...
В списъците имаме недопустими за настаняване лица, съгласно програмата. Те
Коментари Харесай

Министерство на туризма: Украинци, пристигнали у нас преди войната искат да им се плащат нощувките

В описите имаме неприемливи за настаняване лица , според програмата. Те са влезнали в страната преди началото на войната , т.е. преди 24 февруари. Това сподели заместник-министърът на туризма и член на спешния щаб към Министерски съвет Ирена Георгиева на брифинг по отношение на настаняването на украински жители в местата за настаняване и разплащането към хотелите.

" Тоест това са лица, които са обитавали в страната и по някаква причина след 24 февруари се настаняват в хотелите и хотелите правят разход за тях, респективно желаят страната да заплати помощта , която е оповестена в програмата “, сподели зам.-министърът.

Тя уточни обаче, че по смисъла на документите, те са неприемливи, т.е. не се водят бежанци . Програмата е предопределена за бежанците от войната, които са влезнали в страната ни след 24 февруари тази година. „ Това е тежък проблем, който следва да обмислим , включително с присъединяване на останалите институции, тъй като те не са бежанци от войната, само че бидейки настанени в хотелите, хотелите, хотелите са създали разход за тях, надлежно решението, което ще вземем би трябвало да бъде заслужено “, сподели тя.

Към момента в числа равносметката демонстрира, че са подадени 395 заявки на претенденти – лица, извършващи активност в 506 обекта – хотели, апартаментни хотели, къщи за посетители и 15 обекта благосъстоятелност на държавни институции и общини. „ Държа да направя конкретизиране, че заявките са на лицата, извършващи активност в обектите, а едно лице може да прави активност в няколко обекта “, сподели Георгиева.

Разгледани са 328 заявки на претенденти за финансиране по програмата при първия цикъл на заплащане . От тези 328 прегледани, 15 са за държавни и общински обекти и за тях средствата ще бъдат разплатени през юни. По останалите 313 заявки са изплатени 10 509 867, 20 лева с Данък добавена стойност, който за хотелските настанявания е 9%. „ Тези 313 претенденти са получили финансова помощ от страната и са заплатени за тях 241 052 нощувки. От тези 313 заявки, 85 претендента са получили помощ в декларирания от тях размер, 228 за получили помощ в по-малък размер от декларирания “, изясни тя.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР