В специално интервю за Панорама“ президентът Румен Радев заяви, че

...
В специално интервю за Панорама“ президентът Румен Радев заяви, че
Коментари Харесай

Специалното интервю на президента Румен Радев в Панорама“

В особено изявление за „ Панорама “ президентът Румен Радев съобщи, че неговата мощ е в заявяването на истината. Освен корупцията, оставката на здравния министър и други настоящи тематики от политиката, президентът за първи път разяснява и концепцията на ръководещите да ревизират приватизацията през годините на прехода.

Приватизацията и уроците от прехода
В изявлението си за „ Панорама “ президентът Радев съобщи, че са нужни санкции за закононарушенията по време на приватизацията. Според него корупцията, бедността, престъпността и неналичието за чувство на правдивост са прокудили два милиона българи отвън страната.
Румен Радев, президент на Р България: Истинската ангажираност към антикорупцията зависи от това дали имаш волята, силата, смелостта да разкриваш схемите в настоящо време. Моята специалност ме научи,че ориста има доста незнайни. и единствено наивникът може да си фантазира, че ориста зависи от него. Но въпреки всичко през днешния ден България е демократична страна. Всеки има право на глас, на мнение, само че различен е въпросът по какъв начин отстояваш правата си. по какъв начин се бориш за тях, по какъв начин обмисляш вота си.
Румен Радев съобщи, че с предлагането да отпадне отминалостта за закононарушение по време приватизацията, ръководещите сами си нанасят удар.
Румен Радев, президент на Р България: Необходимостта от наказване за закононарушение по време на приватизацията е повече от явна и това би трябвало да се случи. Всички го чакаме и то от дълго време. И тук аз поздравявам предложенията на ръководещите, само че би трябвало да знаят, че отговорност би трябвало да носят освен престъпилите закона при приватизацията, само че и отговорните за неналичието на влияние.
Румен Радев съобщи, че е черноглед във връзка с успеваемостта на новия закон на ръководещите.

Президентът съобщи, че със събирането на предшествениците си да почетат дружно паметта на доктор Желев, той е желал да даде знак за помиряване, като им благодари, че са откликнали на поканата му.
Румен Радев, президент на Р България: Да речем президентът Желев, на края на своя мандат, той бе отритнат и от съперниците, само че и от своите. Но той не отговори на злобата със завист. Докато други използваха омразата, с цел да я трансфорат в политически бизнес, който през днешния ден процъфтява и това държание на лекар Желев заслужава почитание.
Румен Радев разяснява, че Европейски Съюз и НАТО са стратегически цели, които България е постигнала от дълго време. Той се разгласи за търсене на нови цели, без да се влиза в предначертани рамки.
Война против президентската институция
Според Румен Радев има война против президентската институция, която не той е инициирал. С това той оправда на моменти острия си звук.
Румен Радев, президент на Р България : Виждате, че цяла парламентарна комисия бе използвана за оклеветяване на моето име, само че създателите на тази акция очевидно подценяват българските жители. Аз последвам своето кредо, с което влязох в политиката преди година. Суверенитет, сигурност, правда, правдивост, антикорупция.
Румен Радев съобщи, че неговото най-силно оръжие е истината, въпреки пълномощията на президентската институция да са лимитирани.
Протест на военните летци
Той се застъпи зад митинга на някогашните си подчинени военни летци и отхвърли обвиняванията, че настояванията им са каприз. Президентът отхвърли и съмненията, че стои по някакъв метод зад митинга на летците.
Румен Радев, президент на Р България: Не очаквайте, че аз ще се поддам на шантажа и ще предам някогашните си подчинени в името на личния си комфорт, когато летците отстояват своите права, те в действителност се борят за нашата обща сигурност и заслужават почитание.Основни цели пред президента
Като съществени свои цели Румен Радев уточни антикорупцията, където има разминаване с ръководещите, националния сувиренитет и промяна в областта на вероизповеданията, справедливостта и правосъдната промяна, бедността.
Румен Радев, президент на Р България: Вижте селата, вижте дребните обитаеми места. Вижте северозапада и ще се убедите, че за хората там няма никакво чувство, че стават някакви промени.Бившият министър на опазването на здравето Николай Петров
По проблема с някогашния министър на опазването на здравето Николай Петров Румен Радев съобщи, че се измества фокусът от казуса.
Румен Радев, президент на Р България: Ако разкриването на истината е грях, това значи, че ние сме в тежка деградация и тъкмо тази деградация ражда всевъзможни тайни теории.
Президентът съобщи, че единствено инспекция може да откри има ли нарушавания в работата на Николай Петров като шеф на ВМА и добави, че го познава добре и като военачалник, и като шеф на военната болница.
Борбата с корупцията
Румен Радев съобщи, че неговия ангажимент към правосъдната промяна нито стартира, нито свършва с избора на ръководител на Върховния административен съд.
Румен Радев, президент на Р България: Отдавна заявих ясно, че в България няма политическа воля за битка с корупцията по високите етажи на властта. Отдавна показах ясна позиция, че с цел да бъде тази битка сполучлива би трябвало да имаме мощен и самостоятелен орган, който да може да разкрива, да пресича да разкрива и да проверява корупционни закононарушения.
Според Радев Консултативният съвет за национална сигурност е бил триумф, като задачата му е била да се реализира обединяване към ясни правила, които да водят към ефикасна битка с корупцията.
Румен Радев, президент на Р България: Но най-големият триумф на този КСНС бе, че хората от които зависи тази битка с корупцията излязоха от анонимност. Това бе и най-голямата цел. Защото всички са привикнали да се крият зад груповата безнаказаност на Народно събрание. Борбата с корупцията по високите етажи на властта зависи от персоналния образец и от отношението на хората от тези етажиКои са национални будители?
Румен Радев показа, че съгласно него будител може да бъде всеки, даже да не е интелектуалец.
Румен Радев, президент на Р България: Но аз съм сигурен, че българинът няма по какъв начин да сбърка един поръчков анализатор със св. Иван Рилски, който е патрон на този празник. Ние на първо място би трябвало да надмогнем нашите комплекси и не постоянно да се стремим да се вложим в авансово начертани рамки. България би трябвало да открие себе си и да се обърне към упованията и очакванията на българските жители, тъй като за мен нашите полезности по формулировка са не по-малко европейски от полезностите на други страни от континента.Спор с Русия за спасяването на българските евреи
Според Радев поругаването на паметниците е тъкмо толкоз неприемливо, колкото и преиначаването на историята, като дефинира борбата с Москва по въпроса като взаимно „ неизгодна “.
Румен Радев, президент на Р България: България е страна от Европейски Съюз, само че виждате че всеобщо се шири чувството за липса на вероятност, правдивост и сигурности единствено с оценки и подготвени предписания ние очевидно няма да можем да се оправим. би трябвало да се обърнем искрено към нашите проблеми, да се активизираме да запретнем ръкави и да обединим тъй като никой по-добре от нас не може да реши тези проблеми и не може да гради нашето бъдеще.
Според президента триумфът на всяко начинание зависи от общи старания, по тази причина и ще работи в тази посока.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР