В специално интервю за Франс прес президентът на Беларус Александър

...
В специално интервю за Франс прес президентът на Беларус Александър
Коментари Харесай

Лукашенко пред Франс прес: Беларус е авторитарна държава

В особено изявление за Франс прес президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че Русия към този момент разполага с две френски оръдия " Сезар ", доставени на Украйна.

Според него те са били продадени на съветската страна от украинските управляващи. Оръдията са разглобени и проучени в съветски танков цех, посочи Лукашенко. Франс прес не може да удостовери информацията.

Франция към този момент е доставила 12 системи " Сезар " на Украйна, напът са още 6. Беларуският водач прикани Запада, Украйна и Русия да прекратят спора. Като само решение на рецесията Лукашенко вижда Киев да се съгласи на отстъпки и да стартира договаряния.



Според Лукашенко в Украйна Русия е изпреварила удар против себе си от страна на НАТО. Войната е провокирана от Запада и той я продължава, упрекна беларуският президент. Той призна, че ръководи властническа страна, само че отхвърли в нея да има политически пандизчии.

" Нашата система е по-твърда, даже не изключвам думата " властническа ", само че това не е тирания. Казвате, че хиляди хора са в пандиза. Но в случай че говорите за по този начин наречената " политическа съпротива ", която споменахте, то те нямат нищо общо с политическа съпротива. Това са хора, които приказват против страната, не против управляващите, а против страната и против личния си народ ", съобщи президентът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР