В "Специализирана болница за активно лечение по детски болести -

...
В "Специализирана болница за активно лечение по детски болести -
Коментари Харесай

Доц. Калайков за починалото дете: Абсолютна лъжа е, че е идвало по-рано и е било върнато

В "Специализирана болница за интензивно лекуване по детски заболявания - проф. доктор Иван Митев " тече подписка в отбрана на отстранения шеф на Педиатрията. "Нямаме информация секретарката да е разговаряла с родителите. Тя е на 4-я етаж, а приемният кабинет е на първия. Нямаме места нормално единствено през зимния интервал, когато се усилват болесттите на дихателните пътища. Имаме 87 места и от време на време пренасочваме пациенти. Надяваме се, когато се построи новата болница - да имаме по-голям потенциал ". Това съобщи доцент Димитър Калайков в ефира на Нова телевизия във връзка отстранените от премиера шефове на три лечебни заведения поради гибелта на 3-годишното дете в София.

По думите му безспорна неистина е, че детето е идвало по-рано и е било върнато. "Дори и в най-хубавата болница в Ню Йорк, Лондон или Париж да беше постъпило - изходът щеше да е същият ", сподели Калайков.

Отстраниха шефовете на лечебните заведения, в които е лекувано умрялото 3-годишно дете

Според проф. Радка Тинчева няма настанени и преглеждани деца по коридорите на болничното заведение. "Това са крайни отзиви и призивавам родителите да бъдат справедливи. Пирогов към този момент има детско поделение, само че ние сме известни сред родителите. Ролята е на джипитата да насочат родителите при болестта на децата ", сподели ощя тя.

Д-р Илиев изрече съболезнованията на родителите на умрялото 3-годишното дете. "Опасен е този феномен в границите на един ден да се обезглавяват три лечебни заведения без да е потвърдена виновността на лекарите. Джипитата би трябвало да насочат родителите, в случай че не може да се оправи със положението на детето им. Категорично отговорността е на екипа, който поема детето, когато то прекрачи прага. За страдание ние не сме богове, разполагаме единствено със своите познания и умения. Честа процедура е, когато не можем да се оправим с тежък случай и когато се изчерпат нашите благоприятни условия - си подаваме ръка с сътрудниците от Противошокова зала на Пирогов ", сподели още доктор Илиев.

Ананиев събра шефовете на лечебните заведения, свързани с умрялото дете
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР