Доклад от администрацията на президента Джо Байдън установи, че израелските

...
Доклад от администрацията на президента Джо Байдън установи, че израелските
Коментари Харесай

Докладът на САЩ насочва вниманието към възможните израелски нарушения на международното право в Газа

Доклад от администрацията на президента Джо Байдън откри, че израелските сили евентуално са употребявали доставени от Съединените щати оръжия по метод, „ несъответстващ “ с интернационалното право, само че той не съумя да разпознава нарушавания, които биха поставили завършек на продължаващата военна помощ.

В отчета, оповестен в петък след закъснение, Държавният департамент на Съединени американски щати уточни, че Израел не е дал съответна информация, с цел да ревизира дали оръжията на Съединени американски щати са били употребявани при вероятни нарушавания на интернационалното право по време на войната му в Газа.

През февруари Белият дом на Байдън издаде меморандум за национална сигурност, NSM-20, изискващ от Израел и други страни, получаващи военна помощ, да дават писмени уверения, че всички доставени от Съединени американски щати оръжия са употребявани по метод, съчетаем с интернационалното право.

След това Съединени американски щати ще вземат решение за бъдеща военна помощ въз основа на тези писмени уверения. Докладът от петък е непряк артикул от този меморандум.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР