В спектакъла Притчи за любовта - традиции и класика сме

...
В спектакъла Притчи за любовта - традиции и класика сме
Коментари Харесай

Нина Николина: В "Притчи за любовта" сме намерили златната среда между фолклор и класика

" В спектакъла " Притчи за любовта - обичаи и класика " сме намерили златната среда между фолклор и класическа музика ". С тези думи Нина Николина анонсира пред БНР започващото ѝ през юни национално турне с Държавна опера-Русе.  

Проектът е взаимен с диригента Георги Милтиядов , който е и създател на аранжиментите на музикалните произведения:

" Бяхме сигурни, че хората, които харесват класическа музика, ще харесат този план, а тези, които харесват пък фолклора, ще харесат тази композиция. Направихме няколко сполучливи концерта при цялостни зали и доста бисове, което демонстрира, че в действителност сме намерили тази златна среда, в която освен де не ги разочароваме, а в противен случай - харесаха доста тази композиция. Турнето трябваше да бъде отсрочено и по този начин имахме една година време, в която да надградим това, което бяхме основали до тогава ".  Проектът към този момент е театър " Притчи за любовта - обичаи и класика ", а премиерата му ще е на 16-и юни в Казанлък .

С " Магически гласове " е вторият план на Нина Николина:

" Това се едни прелестни певици, солистки на едни от най-големите хорове. На Белоградчишките скали ще имаме акапелен концерт на 26-и юни. Предстои ни един концерт в пещера и едно пътешестване във времето с родопската теснолинейка. На 2-ри юли ще бъдем с " Магически гласове " в Летния спектакъл в Царево ".

" Песента " Сън " е вторият ни общ план с Явор Русинов . Включили сме родопската национална ария " Сон ми пристигна на очисе/ дребна мома - на ръкисе ". Така певицата показа в предаването " Хоризонт за вас " новата си ария. Тя описа за клипа към " Сън ":

" За пръв път влязох в постройката на Националната академия по изкуствата. Бях извънредно впечатлена от огромните майстори и от пространствата, в които работят студентите по статуя в Художествената академия. Творческият безпорядък доста ни впечатли ".

Идеята и организацията за видеото е на Александър Моллов, който е режисьор на клипа, в който вземат участие студенти от НАТФИЗ.  

Интервюто на Даниела Големинова с Нина Николина в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР