В София пред храм-паметника Александър Невски се очаква да се

...
В София пред храм-паметника Александър Невски се очаква да се
Коментари Харесай

Шествие на мотористи в подкрепа на безопасността на пътя

В София пред храм-паметника " Александър Невски " се чака да се съберат мотористи в поддръжка на пътната сигурност, които по обяд ще се насочат към Националния исторически музей, съобщи БНР. Събитието се организира с поддръжката на Пътната полиция и Българския червен кръст, а задачата на самодейността е да се увеличи осведомеността за смисъла на виновното шофиране без консумация на алкохол.

Тази вечер в София още веднъж е проведен митинг с искане за строги ограничения за пияни и дрогирани водачи. Близки и другари на починалото на пешеходна пътека в столицата 15-годишно момче нощес също се събраха на безмълвно бдение. За малко беше затворено кръстовището сред улиците " Гурко " и " Шишман ".

" Хората, които ще се замислят над всички неприятни случки, които се случват, над всички убийства на деца, на младежи и на който и да е изобщо, те не са извършители. Самите извършители, самите хора, които нарушават закона, те не чуват. За тях думите не са задоволителни. За тях би трябвало доста по-строги ограничения да се взимат и да се ползват, тъй като другояче думите единствено отекват и остават в нищото, в пространството ", сподели сестрата на убитото момче Ина Арсова.

В неделя, 10-и септември, ще вземат присъединяване в националния митинг, проведен от близки на починали на пътя, от 18.00 часа в така наречен " триъгълник на властта " в центъра на столицата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР