В София поставиха кучемат, който пуска храна срещу пластмасова бутилка.

...
В София поставиха кучемат, който пуска храна срещу пластмасова бутилка.
Коментари Харесай

Автомат пуска храна за кучета и котки срещу пластмасови бутилки

В София сложиха " кучемат ", който пуска храна против пластмасова бутилка. Много хора го посрещнаха с утвърждение, само че имаше и такива, които се опасяват, че към храната ще се събират нападателни кучета. Човекът, който го е сложил - Михаил Нинов, желае той да остане непрекъснато на мястото, където се намира.

Отношението към животните проличава от дребните неща. В случая пускаш пластмасова бутилка или алуминиево кенче, а в подмяна кучематът пуска храна за животните. Има и място за вода.

" Трябва да живеем в някаква естетика. Все отново тези животинки са тук и би трябвало да се грижим и за тях. Не можем да останем единствено хората - да махнем дърветата, да махнем и птиците, с цел да ни е по-спокойно. Приятелите ми знаят, че имам афинитет към животните. Дори съм спасявал бездомни кучета в офиса ", споделя Михаил Нинов.

Машината за храна против преработване, която Нинов сложи в кв. " Иван Вазов ", се трансформира в шлагер в обществените мрежи. Видеото с нея беше гледано от десетки хиляди консуматори, а за 10 дни в кучемата бяха преработване над 250 бутилки.

" Оттук нататък пластмасовите ще се дават на компании, които са за преработване на пластмаса, а пък алуминиевите кенчета сме решили да ги събираме и да ги даваме на фондация " Капачки за бъдеще ", които стартират такава акция за събиране на кенчета. Ние това не сме го коментирали с тях. Просто сме го решили ", сподели Нинов.

Но не всички възприеха концепцията еднопосочно. Опасения от събиране на нападателни бездомни кучета станаха мотив за вандалски прояви.

" Основно нападението над кучемата беше за това, че има бездомни кучета. Реално в този регион няма, само че има доста котки ", сподели Нинов.

Дали кучематът ще остане, би трябвало да решат специалистите в районното кметство.

Кметът на регион " Триадица " също поддържа концепцията. Интерес да вземат участие в нея за показали и други компании и институции.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР