В следващите няколко дни се очаква повишаване на нивото на

...
В следващите няколко дни се очаква повишаване на нивото на
Коментари Харесай

Нивата на реките в Пловдивско са повишени, но не са опасни

В идващите няколко дни се чака повишение на равнището на реките в Пловдивско - Тунджа и Марица. Към момента обаче обстановката е спокойна.

Падналите превалявания през последните дни покачиха равнищата на реките в региона, само че не са достигнати рискови стойности. Във високите елементи има дебела снежна завивка, а повърхностният отток се събира в язовирите, изясни по Българска национална телевизия инж. Гергана Георгиева, гл. специалист проекти и ръководство на риска от наводнения.

По думите й има преливания в напълно дребни количества на някои язовири в Пловдивско - Душанци, Пловдивци, Златоград, само че заплаха няма. Всички водоеми се следят от Басейнова дирекция и техните оператори, в това число и огромните язовири.

В региона на град Елхово през последните години се е повишило равнището на река Тунджа, само че то е надалеч от рискови нива. В басейна на р. Арда също се следят реките, като има предизвестия за реките Черна, Елховска, Върбица и Ардинска. Евентуално интензивно снеготопене би могло да провокира наводнения, само че към този момент такава заплаха няма. В идващите дни не се чакат интензивни превалявания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР