В следващите дни ръководството на ЦСКА-София ще вземе мерки относно

...
В следващите дни ръководството на ЦСКА-София ще вземе мерки относно
Коментари Харесай

ЦСКА-София вади подробен проект за Армията

В идващите дни управлението на ЦСКА-София ще вземе ограничения по отношение на построяването на нов клубен стадион. Клубът има огромни различия с създателите на плана за Борисовата градина във връзка с опциите за активност по " Армията ". При настоящата обстановка не се разрешава ново строителство, а само лимитирана реорганизация. Това въобще не удовлетворява ЦСКА-София. Ръководството възнамерява цялостно видоизменение на стадиона, а от клуба подчертаха, че в процеса няма да падне нито едно дърво.  Сектор @@@
В идващите дни ЦСКА-София ще внесе обстоен проект за напълно нов тип на " Армията ". По този метод " алените " ще опитат да убедят създателите на плана за Борисовата да разрешат построяването на нов стадион.

Основният проблем пред ЦСКА-София идва точно от плана за проект, който не разрешава строителство, а единствено реорганизация. Проектът бе обществено разискван в сряда. Архитект Атанас Ковачев, който е създател на плана, и кметът Йорданка Фандъкова потвърдиха желанието си да не разрешат построяването на ново оборудване. Същата позиция отстоява и основният проектант на София Здравко Здравков. Архитект Ковачев въпреки всичко уточни, че потенциалът на стадиона може да се разшири, като се отстрани пистата.

ЦСКА-София има цялостна поддръжка в своите планове от Министерството на спорта, което на процедура е притежател на " Армията ". Главният проектант на София Здравко Здравков съобщи, че грижата за обектите е на техните притежатели. От ЦСКА-София обаче питат по какъв начин да се погрижат за стадиона, откакто са с вързани ръце за построяването на нов. Трябва да се означи, че в утринното посещение в “Нова” през вчерашния ден проектант Здравков съобщи, че преправяне на проекта е допустимо:

" Има много оферти по проекта, които ще бъдат прегледани в границите на идващите седмици, след което ние на Експертен съвет ще разгледаме постъпилите възражения, рекомендации и предлагам по-късно, когато създадем обобщаването, да се забележим още веднъж, тъй като може да се наложи преправка напълно на този проект ", сподели Здравков.

Всеки заинтересуван има опция да подаде несъгласие, предложение или рекомендация по отношение на плана за Борисовата градина до 19 юни. ЦСКА ще се възползва от това право, с цел да начертае в детайли желанията си за " Армията ".

" Искаме на мястото на остарялото да изградим нещо ново, което да остане за поколенията ", разясниха от клуба пред " Тема Спорт ". 

Финалното разискване на плана за проект на Борисовата градина ще бъде на 26 юни (сряда) в УАСГ от 17:30 часа. Авторът проектант Ковачев изрази очаквания, че планът може да бъде признат в границите на 6 месеца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР