В Скопие започна среща на външните министрите на страните от

...
В Скопие започна среща на външните министрите на страните от
Коментари Харесай

Въпреки разрешението: Самолетът на Лавров заобиколи България на път за Скопие

В Скопие стартира среща на външните министрите на страните от Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Руският първи посланик Сергей Лавров ще кацне в столицата на Северна Македония към среднощ.

 

То е краткотрайно и важи 3 часа преди и 72 часа след избраната дата

 

Въпреки че получи позволение да прелети над България, самолетът на съветския министър на външните работи влезе в  Северна Македония в 23:40 часа, прелитайки над Турция и Гърция, демонстрират данните на уеб страницата за следене Flightradar24.

Снимка: FlightRadar24

Изключението машината да прелети през въздушното ни пространство и да взе участие в събитие в страна членка на НАТО беше направено от София поради „ значимостта на форума “, само че нямаше позволение за делегацията му.

 

Мярката на София е съгласувана с Европейски Съюз

 

В първия ден на срещата министрите имаха срещи с представители на неправителствени и цивилен организации. Съществената работа ще бъде на следващия ден сутринта.

Външният министър на Русия Сергей Лавров е под глобите на Европейския съюз поради войната в Украйна. Украйна, Литва, Латвия, Естония и Полша бойкотираха срещата в Скопие поради наличието на Лавров.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР