Изборът между обществен транспорт и личен автомобил може да изглежда

...
Изборът между обществен транспорт и личен автомобил може да изглежда
Коментари Харесай

7 причини да изберем да се движим с обществен транспорт и да зарежем личния си автомобил в града

Изборът сред публичен превоз и персонален автомобил може да наподобява като въпрос на персонални желания , само че в действителността въздействието на този избор е по-широко и се отразява на голям брой аспекти на обществото и околната среда. Въпреки че персоналният автомобил дава улеснение и независимост на придвижване , потреблението на публичен превоз може да има обилни позитивни последствия както за обособения субект, по този начин и за обществото като цяло.

1. Намаляване на замърсяването на въздуха и излъчванията на CO2

Личните коли са един от огромните източници на замърсяване на въздуха и излъчвания на нездравословни газове. Колите, работещи на горива с вътрешно горене, изхвърлят CO2, който е главен фактор за изменението на климата. Използването на градските рейсове може да понижи броя на колите на пътя и надлежно излъчванията на нездравословни газове, като по този метод помогне за възстановяване на качеството на въздуха.

2. Разреждане на трафика

Претовареният авто трафик е нормална сцена в огромните градове по целия свят. Използването на публичен превоз може да помогне за понижаване на този трафик, като смъква броя на колите на пътя. Това освен усъвършенства потоците на придвижване и понижава времето, прекарано в тапи, само че и понижава напрежението и експанзията водени от пасажери в трафика.

3. Икономически аспекти

Използването на публичен превоз може да бъде стопански по-изгодно за мнозина. Разходите за покупка, поддръжка и обезпечаване на паркинг място за персонален автомобил могат да бъдат обилни. В съпоставяне с това, разноските за месечен или годишен билет за публичен превоз могат да бъдат значително по-ниски. Тук може да се добави и честото недоволство от страна на водачите от Синята и Зелената зона в централните елементи на огромните градове. Това стеснение може да бъде избегнато със закупуване на билетче за рейс в двете направления, което сигурно излиза по-евтино.

4. По-голяма обществена съгласуваност и интеграция

Използването на публичен превоз дава опция за по-голяма обществена съгласуваност и интеграция. Хората имат опция да се срещат и споделят един с различен по време на пътуването си, което може да способства за по-добро съгласие и културно обогатяване.

5. Спестяване на запаси

Използването на публичен превоз може да помогне за икономисване на запаси като гориво и пасажери, които споделят един транспортен средств. Това също по този начин може да помогне за запазване на лимитираните енергийни запаси на планетата.

6. Подобряване на физическата интензивност

Пътуването с публичен превоз нормално включва къси разходки от и до спирките или станциите, което може да подтиква физическата интензивност. В съпоставяне с това, когато хората карат, те постоянно прекарват доста повече време в седящо състояние. Още по-добре е да вървите пешком или да употребявате велосипед. 

7. Подобряване на градското обмисляне

Поддържането и разширението на публичен превоз може да насърчи развиването на по-устойчиви и компактни градове, като се усъвършенства достъпът до публични услуги и понижи потребността от изолирани обособени области.

В умозаключение, потреблението на публичен превоз освен има позитивен резултат върху околната среда и инфраструктурата на градовете, само че също по този начин може да усъвършенства качеството на живот на хората, като даде по-удобни и и

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР