В Сирия е бил избегнат сблъсък между водената от Вашингтон

...
В Сирия е бил избегнат сблъсък между водената от Вашингтон
Коментари Харесай

Американският военен министър: В Сирия е избегнат сблъсък с руски наемници

В Сирия е бил избегнат конфликт сред водената от Вашингтон интернационална антиджихадистка коалиция и съветски наемници, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис, представен от Франс прес.

Миналата седмица "руски детайли " заели позиции източно от река Ефрат, която бележи уговорената с Русия зона за деескалация, "в зона, където се бяхме споразумели, че могат да отидат ", само че прекалено много се доближили до позициите на американските бойци, съобщи Матис.

След диалози сред шефа на генералния щаб на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Джо Дънфорд и съветския му сътрудник военачалник Валерий Герасимов "тези детайли се отдръпнаха, а ние също леко отстъпихме ", уточни министърът.

"Този път наподобява нещата се взеха решение посредством телефонната връзка за деескалация " сред Съединени американски щати и Русия "и сме в постоянна наклонност ", заключи Матис.

Той не посочи по кое време се е случил този случай, само че в четвъртък генералният щаб на Съединени американски щати разгласява малко изказване за телефонен диалог сред двамата генерали в който са били разисквани "Сирия и други тематики от общ интерес ".

Според американски представител съветските наемници последователно се настанили в тази зона наоколо до Дейр аз Зур в Източна Сирия.

Когато почнали да копаят стрелкови гнезда, намиращите се в зоната американски бойци почнали да се безпокоят, посочи поискалият анонимност представител.

Новият случай идва по-малко от два месеца след офанзива в същия регион против щаба на бунтовническите Сирийски демократични сили, формирани от сирийски араби и кюрди.

В постройката имало американски бойци и те предизвестили обединението, която отвърнала с въздушен удар, в който са убити сред 100 и 200 души, в това число съветски жители.

Припомняйки тази офанзива, Матис в този момент съобщи, че тя е била осъществена от "руски наемници ". Това е първият път, в който той упреква директно Русия за тази офанзива, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР