В Шотландия децата на четиригодишна възраст ще могат да определят

...
В Шотландия децата на четиригодишна възраст ще могат да определят
Коментари Харесай

В Шотландия: Учениците сами ще определят пола си

В Шотландия децата на четиригодишна възраст ще могат да дефинират пола си в учебно заведение без потребността от единодушието на родителите, оповестява вестник Daily Mail, базирайки се на рекомендациите на шотландското държавно управление за началните учебни заведения.

Съгласно тези рекомендации учителите би трябвало да поддържат и изслушват всеки възпитаник, който реши да смени пола си.

Както отбелязва вестникът, главната цел са началните учебни заведения, където учат деца от четиригодишна възраст, защото "припознаването и развиването на половата еднаквост може да се случи в ранна възраст ", написа "Фокус ".

"Някои младежи учат половата си еднаквост още в началното учебно заведение. Основните учебни заведения би трябвало да могат да посрещнат потребностите на тези подрастващи, с цел да им обезпечат безвредна, включваща (приобщаваща - бел. ред.) и уважителна образователна среда ", се споделя в управлението.

Scotland is to let pupils aged FOUR change gender without their parents' consent | Daily Mail Online This cannot be right surely?
— maureen (@Retrochbabe)
Учителите са инструктирани да не задават въпроси на дете, което твърди, че желае да промени пола,

а вместо това да попитат какво ново име и местоимение да употребяват, когато се обръщат към него. Достатъчно е един възпитаник просто да осведоми импровизирано, че желае да употребява друго име и това не е належащо да се записва в персоналното му досие.

Преподавателите обаче се поучават да попитат дали членовете на фамилията им знаят, че детето има подозрения по отношение на своята полова еднаквост, само че самият преподавател не би трябвало да се свързва с родителите на ученика.

Основните и междинните учебни заведения също се предизвикват да включат книги за промяна на пола в образователната стратегия, да разрешат на учениците да изберат коя съблекалня или тоалетна да употребяват и да обмислят въвеждането на полово неутрални учебни униформи. Насоките категорично показват, че нито един шотландски закон не задължава хората да употребяват тоалетни, които подхождат на пола, избран при раждането им.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР