В сградата на Министерство на вътрешните работи (МВР) част от

...
В сградата на Министерство на вътрешните работи (МВР) част от
Коментари Харесай

Новите лични карти – с чип и двойна снимка, предпазващи от фалшификация

В постройката на Министерство на вътрешните работи (МВР) част от управлението на ведомството и дирекция " Български документи за идентичност " показаха концепцията за разработване на новите персонални документи . Цялостна идея в новите персонални карти е централизирана система и нов модел за персонифициране на българските персонални документи. Това трансформира метода, по който ще бъдат издавани, само че и като визия, дизайн и отбрана, отговарящи на актуалните условия и стандарти на качество. В новите персонални карти се планува да има електронен чип и спомагателни отбрани като фотография на гърба, с изключение на начело на лицето на самата карта, предпазващи от имитация, изясни Моника Бичър, зам.-министър на вътрешните работи.

Новите български персонални карти ще бъдат от най-съвременните технологии, ще дават отговор на всички условия от Европейски Съюз и интернационалните стандарти, ще бъде подсилена тяхната отбрана против имитация. Това ще е напълно ново потомство персонални карти и ще бъдат едни от най-сигурните в Европа и в целия свят.

Целите на плана са повишение на равнището на отбраната на българските персонални документи и въвеждане на цялостна централизирана система за електронна идентификация, в това число мобилно приложение, с което ще се обезпечи достъпът на жителите до потребление на електронни и административни услуги.

Срокът на контракта е 120 месеца , а в границите на 19 месеца би трябвало да се вкара в употреба системата за издаване на български персонални документи.

Предвижда се още да бъде построена нова постройка за персонализация на българските персонални документи. На последващо място - производство и доставка на разнообразни машини за произвеждане на разнообразни типове документи.

Машините ще бъдат включени в общата система за ръководство, която да подсигурява високо равнище на отбрана на персонализация на персоналните документи. Доставяни са над 100 000 такива машини през последните 40 година и от компанията консорциум увериха, че имат опит в тази активност. Още през 2023 година ще има опция за издаване на новите персонални карти, както и разрешенията за престояване.

Няколко типа документи ще могат да бъдат издавани до края на 2023 година и са свързани с персоналната карта, с разрешението за престояване и с картата за престояване. Това ще улесни прекосяването през граници с персонална карта и ще даде опция на хората си сменят персоналните карти до края на годината.

Представители на консорциума - Иван Марич, Miihlbauer - компанията, която ще създаде концепцията за новите персонални карти, прибавиха още, че работят с голям брой държавни управления по даване на разнообразни типове софтуерни решения, като в последните години се занимават със зелени технологии. Компанията увери, че ще даде най-високо качество системи за издаване на българските документи за идентичност с най-високата отбрана.
 Може да влезем в Швеция и с изтекли персонални карти
Може да влезем в Швеция и с изтекли персонални карти

Това не важи за българските задгранични паспорти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР