В Сената на САЩ започна историческо изслушване на номинирания Брет

...
В Сената на САЩ започна историческо изслушване на номинирания Брет
Коментари Харесай

В Сената на САЩ започна историческо изслушване по случая с номинацията на Белия дом за съдия

В Сената на Съединени американски щати стартира историческо чуване на номинирания Брет Кавано за арбитър от Върховния съд, упрекнат в полово посягане, оповестяват международни организации.

Кристин Блейзи Форд, която първа упрекна Кавано в полов тормоз, приказва пред Комисията по правораздаване към Сената. Професорът от Университета Пало Алто упреква Кавано в полово посягане, до момента в който са били възпитаници при започване на 80-те години на предишния век. Впоследствие Кавано беше упрекнат и от други две дами - Дебора Рамирес и Джули Суитник, които обаче няма да приказват пред комисията.

Резултатът от чуването най-вероятно ще окаже въздействие при гласуването на кандидатурата на Кавано за арбитър от Върховния съд.

Кавано ще приказва пред Комисията по правораздаване след Форд.

Всеки сенатор ще има по пет минути да разпита и двамата. Републиканците в комисията (11 републиканци и 10 демократи в комисията) наеха прокурора Рейчъл Мичъл, която е експерт по полови закононарушения, с цел да наподобява като правосъден развой. Демократите желаят да бъде като " изявление за работа ".

Мичъл ще разпита и двама.

В началото на чуването Форд съобщи, че е тук, не тъй като желае, а тъй като има вяра, че е нейно гражданско обвързване да опише какво се е случило с нея и Кавано в учебно заведение. Тя повтори, че претендентът за висш арбитър се е опитал да я изнасили.

Изслушването се чака да продължи няколко часа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР