В Сената на САЩ България бе описана като страна със

...
В Сената на САЩ България бе описана като страна със
Коментари Харесай

Новият посланик на САЩ в България коментира ”Лукойл” и енергийната ни независимост

В Сената на Съединени американски щати България бе разказана като " страна със забавяща се стопанска система, която застана зад Украйна макар историческите си връзки с Русия ". " България предприе позитивни стъпки към енергийна диверсификация, изключително след спирането доставките на природен газ от Русия през април, откакто българското държавно управление отхвърли да заплати на Газпром в рубли... Завършването на интерконектора Гърция-България, който улеснява вноса на природен газ от Азербайджан беше огромно достижение в това отношение ", сподели Мъртън по тематиката за енергийната самостоятелност.

 

" Ше донеса скъп и подобаващ опит в задачата в София ", сподели още номинирания за дипломат по време на чуването му в Сената.

 

" Безопасността на американските жители и чиновниците в посолството ще е първостепенната ми задача ", съобщи още той, като тези думи са обичайни при такива чувания.

Според него - откакто България става част от НАТО (2004 г.), тя има голям принос за сигурността в организацията. Той посочи обстоятелството, че български бойци са загивали в задачи в Ирак и Афганистан.

По мотив войната в Украйна Мъртън съобщи: " Тя направи още по-наложително координирането ни с България, която сега е хазаин на бойна група на алианса с американско присъединяване и е записала над 40 хиляди имигранти и бежанци от Украйна ".

" През ноември българският парламент гласоподава със доста болшинство да се окаже военна помощ на Украйна ", посочи той. " Ще подсиля напъните на нашата задача по въпросите на сигурността и поддръжката на българските управляващи за битка със злонамереното съветско въздействие ", съобщи той.

 

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа работа, клас „ Кариерен министър ”. Доскоро е бил краткотрайно изпълняващ длъжността шарже д`афер на посолството на Съединени американски щати в Хаити. Преди това е бил основен заместник-помощник секретар в Бюрото за световно ръководство на гениите, а преди този момент е бил заместник-помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

 

Работил е и като дипломат в Хърватия, дипломат в Хаити и като заместник-изпълнителен секретар на Държавния департамент. Наред с други свои назначения Мъртън е бил стопански консултант в посолството на Съединени американски щати в Париж, Франция, изпълнителен помощник в Бюрото по стопански и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдаващ в Оперативния център на Държавния департамент.

 

Получава бакалавърската си степен от Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен от Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия. Носител е на голям брой награди, в това число Grande Croix of Honor от държавното управление на Хаити за поддръжка при земетресение, премията Ryan Crocker за изключителни лидерски качества в експедиционната дипломация, и филантропичната премия CORE Shandling. Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР