В село Строево, на няколко километра от Пловдив, един милионер

...
В село Строево, на няколко километра от Пловдив, един милионер
Коментари Харесай

Защо един милионер избра да живее на село? ВИДЕО

В село Строево, на няколко километра от Пловдив, един милионер е намерил своето място - за стареене, притежаване и мъдреене на децата му. Място, което Васил Василев разказва като място за кацане от 63-годишния полет, показва Нова телевизия.

Няколко години по-рано обраслите в плевели крайпътни ниви се трансформират в основите на параклис. Освещават го с името на светец, което е обещано на полумъртво дете.

Цялата безнадеждна отдаденост на лекарите се стоварва в градежа на храма, дружно с бетон от вярата на околните. И със свръхусилията на дядото.

Кой е той и по какъв начин оцелява детето?

Храмът към момента е там и припомня за приказните чудеса. Но в тази приказка има и доста уроци. Тя е приказка с продължение в името на живите.

Селото и храмът са единствено част от местата, където кънти посланието на Васил.

Посланието е освен „ Помогни си самичък, с цел да ти помогне и Господ”. То съдържа в себе си и „ Поискай и ще ти се даде”, „ Не прави на другите това, което не искаш да създадат на теб”, „ Повярвай и ще успееш”.

Защото освен няма сполучлив бизнес, за който да не си даваш сметка, че най-важното са хората, само че и тъй като където и да отидете, ще намерите там единствено това, което сте донесли с вас.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР