В „Седмицата на Коледния дух“ се връщаме в Равнец –

...
В „Седмицата на Коледния дух“ се връщаме в Равнец –
Коментари Харесай

„Седмицата на Коледния дух“: Спасителят от Равнец

В „ Седмицата на Коледния дух “ се връщаме в Равнец – едно от наводнените преди два месеца села край Бургас.

В трагичната нощ хората са сюрпризирани в съня си. Цяла нощ изгребват придошлата вода от потопените си къщи. Някъде калният потоп стига метър и половина. Местните обаче ще запомнят наводнението и с една добра история – по какъв начин 38-годишният Николай Танев избави от удавяне трудноподвижния си 74-годишен комшия Кольо Луков.

Въпреки шока, Николай се сеща, че възрастният му комшия е трудноподвижен, а спи в приземния етаж, към този момент залят от водата.

Влезе и го избави, на тил го е носил много време, описват локалните.

По щастливо стичане на събитията бях ходил да се гмуркам и багажът ми беше тук, в Равнец. Облякох неопрена и съумях да стигна, описа Николай. Кметът беше съумял да разбие външната врата, само че водата беше доста висока и студена. Възрастен човек не можеш да го оставиш да стои в тази вода, тъй като ще премръзне за един час, ще получи хипотермия и ще си отиде. Най-голямото ми терзание беше да не го изтърва, показа Николай.

Според него човек е подготвен на всеотдайност във всеки миг от живота си. Той обаче не се усеща воин – бил съм тук, оказал помощ съм, уточни той.

Вижте повече във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР