В сблъсък между две бивши №1 Каролина Плишкова преодоля Виктория

...
В сблъсък между две бивши №1 Каролина Плишкова преодоля Виктория
Коментари Харесай

Трисетови победи и четвъртфинал за Плишкова и Сабаленка


В конфликт сред две някогашни №1 Каролина Плишкова преодоля Виктория Азаренка след 7-5, 6-7(5), 6-2, с цел да доближи до четвъртфиналите на US Open.

Чехкинята, която загуби финала в Ню Йорк от Анжелик Кербер през 2015-а, имаше потребност от над три часа, с цел да преодолее трикратната финалистка Азаренка. Това бе първи дуел посред им от 2019-а като Плишкова към този момент води в съперничеството с 5-4.

Според упованията срещата им бе извънредно равностойна като единствената основна разлика бе успеваемостта при осъществяване на пробиви – 6 от 14 за Каролина по отношение на 3 от 14 за Виктория.

Азаренка стигна до обстановка да сервира за първия сет при 5-4, само че загуби идващите три гейма. Във втория сет още веднъж двукратната шампионка от Големия шлем имаше преимущество от 4-2. Стигна се до връщане на пробива и тайбрек, в който Азаренка откри сили да завоюва.

Тя обаче не съумя да резервира равнището си при започване на решителната част. Ранният пробив се оказа решителен. Плишкова проби още веднъж на 0 за 5-2 и по-късно осъществя четвъртия си мачбол.

За чехкинята следва мач с

За чехкинята следва мач против №6 в схемата Арина Сабаленка, която реализира поврат против Даниел Колинс – 3-6, 6-3, 6-2 и по този начин за повторно в кариерата си доближи до топ 8 в Ню Йорк. За беларускинята това бе втора победа след изгубен първи сет в шампионата след този над Кая Канепи във втори кръг.

До огромна степен сервисът на Арина устоя, въпреки че още веднъж ги имаше и нормалните двойни неточности. Все отново успеваемостта на второто подаване бе задоволително добра, с цел да донесе сложния, само че скъп триумф.

Колинс бе отлична в първия сет, само че не устоя в серия от маратонски геймове във втория. След пропуснати три благоприятни условия за пробив при 3-3 тя на собствен ред позволи пробив и по този начин при 5-3 Сабаленка сервира за сета, с което се оправи относително елементарно.

В решителния сет серия от четири следващи гейма резултата до 4-1 за Сабаленка. След замяна на по още един пробив беларускинята осъществя първия си мачбол.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР