В сайта на руското министерство на външните работи се посочва,

...
В сайта на руското министерство на външните работи се посочва,
Коментари Харесай

Русия гони 14 български дипломати

В уеб страницата на съветското министерство на външните работи се показва, че през днешния ден българският дипломат Атанас Кръстин е получил нота. В нея се показва, че Москва афишира за личност нон грата 14 сътрудници на дипломатическите задачи и консулства на България в Русия.

" Убедени сме, че неприятелските дейности по отвошение на Русия нямат нищо общо с националните ползи на България и нейния народ ", обявиха от съветското Министерство на външните работи.

Според информацията, дейностите са " отговор на голословното решение на българската страна " да разгласи за личност нон грата 70 съветски дипломати и сътрудници, работещи в съветските дипломатически представителства в България.

В информацията на уеб страницата на министерството са изброени и останалите решения - въвеждане на квотния принцип в задачите в България и Русия и закриването на съветското консулство в Русе, като категорично се акцентира, че отговорността за тези дейности е на държавното управление, отпред с " господин Петков ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР